This is a free Purot.net wiki
Pages
  • View:

Air Finland

Sisältöalue

Air Finland

Oy Air Finland Ltd 

Oy Air Finland Ltd on vuonna 2002 perustettu kotimainen lentoyhtiö, jonka omistajina on sijoitusyhtiö Berling Capital Oy:n lisäksi 5 suomalaista ilmailun, rahoituksen ja matkailumarkkinoinnin ammattilaista. Air Finland aloitti lentotoiminnan 3. huhtikuuta 2003 lennolla Málagaan ja ensimmäisen toimintavuoden aikana kuljetti 89 000 matkustajaa, mm. Nizzaan, Barcelonaan, Málagaan, Faroon, Funchaliin, Teneriffalle ja Las Palmasiin. Seuraavana vuonna matkustajamäärä nousi yli 300 000 matkustajaan. Tästä eteenpäin on vuosittainen matkustajamäärä ollut n. 400 000.

Liikeidea

Air Finland on lomalentoihin keskittyvä lentoyhtiö, minkä asiakkaina ovat suomalaiset lomamatkailijoita, jotka ostavat lentoja suoraan Air Finlandin verkkopalvelusta tai valtuutetuista matkatoimistoista.

Yhtiö tuottaa ja myy myös omia valmismatkoja nimellä Air Finland Holidays. Lisäksi keskeiset kotimaiset matkanjärjestäjät käyttävät Air Finlandin lentoja omassa valmismatkatuotannossaan taatakseen asiakkailleen erinomaisen asiakaspalvelun, laadukkaat lennot kohteisiin ja Suomenkielisen palvelun.

Air Finland toimii kustannustehokkaasti ja lentää vain suomalaisten suosituimpiin lomakohteisiin. Tämä mahdollistaa lentojen myynnin erittäin kilpailukykyisin hinnoin, tinkimättä silti asiakaspalvelusta ja matkustusmukavuudesta. Suorien ja edullisten lentojen lisäksi Air Finland panostaa voimakkaasti ammattitaitoiseen, kotimaiseen asiakaspalveluun.

Air Finland Holidays  

Yrityksen oma valmismatkatuotanto, mikä aloitettiin 2.4.2010, myydään markkinointinimellä Air Finland Holidays. Yhtiö yhdistää laadukkaat lentopalvelut erinomaisella asiakaspalvelulla huolella valittuihin ja suomalaiseen makuun sopiviin hotelleihin, sisältäen lentokenttäkuljetukset.

Air Finland Holidays -palvelut on tehty henkilöille, jotka osaavat lomailla itsenäisesti. Matka sisältää: lennon, majoituksen ja kuljetukset kohteessa. Lisäksi matkustajilla on käytössä paikalliset opaspalvelut kentällä ja kohteessa. Air Finland Holidays -matka ei sisällä matkan hintaa kohottavia oheispalveluja, kuten allasjumppaa, bussiretkiä, bingoa tai sikajuhlia, joiden järjestäminen on kallista ja jotka nostavat matkan hintaa myös niiden matkustajien osalta, jotka eivät näihin rientoihin osallistu.

Matkojen myyntipalvelu:

Internetin verkkopalvelu on käytössä kaikkina viikonpäivinä, ympäri vuorokauden. Verkkopalvelussa voi ostaa lennot aina ajan tasalla oleva tarjonnan mukaisesti.  http://www.airfinland.fi/  Sivuilta löytyy myös lisätietoja ja ohjeita matkalle sekä linkkejä muihin matkalla tarvittaviin palveluihin. Asiakaspalvelumme auttaa tarvittaessa kaikissa kysymyksissä ja henkilökohtaista palvelua saa myös sadoissa valtuuttamissamme matkatoimistoissa. Myös Helsinki-Vantaa lentoasemalta voi ostaa kaikkia lentojamme verkkokaupan hintaan http://www.airfinland.fi/lipunmyynti_kentalla/.

Lentojen hinnoittelu sekä tietoa lentokalustosta:

Hinnat vaihtelevat valittujen lentopäivien ja matkan keston mukaan. Myynnissä on myös yhdensuuntaisia lentoja.

Lentokalustona on nykyaikainen Boeing 757-200 konetyyppi. 219-paikkainen Boeing 757 soveltuu erinomaisesti keskipitkille matkoille Suomesta etelän kohteisiin. Kaikki miehistön lentäjät ja matkustamohenkilökunta ovat suomalaisia ilmailun ja asiakaspalvelun ammattilaisia.

Lisäpalvelut lennon aikana:

Mahdollisuus varata mieluisa istumapaikka (ikkuna, käytävä) Malagan ja Alicanten reittilennoille etukäteen.

Tarvitaanko mukaan enemmän matkatavaraa? Kun varaa enemmän matkatavarapainoa jo etukäteen, niin lähtöselvitys on helpompaa. Myös erikoisvarusteiden kuljetus, kuten golfbagi tai polkupyörä, on mahdollista maksaa etukäteen., Kun varauksen tekee ja maksaa jo etukäteen, on lisämatkatavarapaino ja erikoisvarusteiden kuljetus edullisempaa. Lisäpalveluita voi varata heti lennon varauksen jälkeen, mutta 72 tuntia ennen lennon lähtöaikaa. Enemmän matkatavarapainoa ja erikoisvarusteiden kuljetuksen voi varata myös muille reittilennoille. Lisäpalveluiden varaustiedot löytyvät tilausvahvistuksesta.                                                     

Club Air Finland -kanta-asiakkuus

Club Air Finland on kanta-asiakasohjelma, jonka jäsenenä säästää rahaa. Air Finlandin esitteen mukaan jäsenyys ei velvoita mihinkään, mutta tekee matkustamisestasi entistäkin edullisempaa.  Ostamalla Air Finlandin lennot, saa bonuspisteitä, joita kertyy 2 prosenttia lipun hinnasta. Kerätyillä pisteillä saa alennusta tulevista lennoistasi. Bonuspisteitä kertyy ainoastaan Air Finlandin reittilennoista ja bonuspisteitä voi käyttää koska tahansa ostettaessa Air Finlandin reittilento verkkokaupasta.  Www-sivustolta saa lisätietoja kanta-asiakkuudesta.

Matka- ja lentotarjonta:

Air Finlandin lentomatkojen sekä Air Finland Holidaysin valmismatkojen talven kohdemaana 2011-2012 ovat:

Arabiemiraatit, Egypti, Espanja sekä Kanariansaaret, joissa on runsaasti eri lomakohdevaihtoehtoja.

Kesäsesonkina kohdemaat ovat: Kreikka, Espanja, Portugali ja Turkki sekä lento-risteilykohteina Dubai ja Välimeren risteilyt, lähtösatamana Kreeta tai Malaga

Oy Air Finland Ltd
Ilmailutie 9
FIN 01530 VANTAA, Finland         
Tel. +358 (0)9 251 200
Fax. +358 (0)9 251 20 200

Asiakaspalvelun sähköposti: info@airfinland.fi
Air Finland Holidays: info@airfinlandholidays.fi

Kehitämme palvelujamme jatkuvasti asiakkaidemme tarpeiden mukaan. Anna meille arvokasta palautetta ja kerro mielipiteesi ja toiveesi. Sähköisen palautekortin voit lähettää tästä

Erot ja yhtäläisyydet muiden Suomessa toimivien matkatoimistojen kanssa:

Air Finlandin liikeidean mukaisesti heidän myynti ja asiakaspalvelu toimii verkossa eli heillä ei ole omia perinteisiä myyntitoimistoja, vaan valtuuttamansa matkatoimistot palvelevat asiakkaita perinteisesti.

Matkatarjonta rajoittuu suositumpiin turistikohteisiin pääasiassa Etelä-Euroopassa muutamaa talvikohdetta lukuun ottamatta. Ei matkoja muiden toimistojen suosimiin Kauko- ja Lähi-Idän kohteisiin tai Yhdysvaltoihin, lyhyitä kaupunkilomia, ym.

Ei oman toimiston opaspalveluita, vaan ostopalveluina lomakohteesta.

Panostaa markkinoinnissa kustannustehokkuuteen ja Suomalaisuus/kotimaisuus-teemaan henkilökunnassa, palveluosaamisessa ja konekalustossa. Asiakas maksaa vain niistä palveluista mitä käyttää.

Tarjoaa lentokalustoaan myös muiden matkatoimistojen käyttöön. Myy myös charterlentoja esim. yritysten räätälöityihin tarpeisiin. Sai paljon myönteistä mainetta Tsunamin aikaisissa avustuskuljetuksissa.

Discuss & brainstorm

Only members of this wiki are allowed to contribute to discussions. If you would like to participate in the discussion, send a membership request.