This is a free Purot.net wiki
Pages
  • View:

Baltia

Eteläinen naapurikolmikko Viro, Latvia ja Liettua tarjoavat matkailijalle runsaasti näytettävää ja koettavaa. Pääkaupungit Tallinna, Riika ja Vilna ovat kauniita ja kiehtovia kaupunkeja ja niiden lisäksi löytyy paljon muitakin kaupunkilomakohteita, kylpylöitä ja luontomatkailukohteita. Baltiaan pääset helposti joko lentäen tai laivalla ja bussilla tai omatoimisesti autolla tai jopa polkupyörällä.

Tarinoiden Tallinna ja muu Viro

Tallinnan parhaita puolia on varmastikin kaupungin kompakti koko: se tarjoaa paljon nähtävää useaksikin päiväksi, mutta Tallinnan tärkeimmät nähtävyydet voi kokea päivässäkin. Tallinnan risteilyt ja hotellipaketit saa Monica Toursilta voi matkustaa joko Tallinkilla, Viking Linella, Eckerö Linella tai lentäen ja majoittua mukavasti esimerkiksi Domina Inn Ilmarisessa tai Meriton Grand Hotellissa, joka tarjoaa myös ylellisiä kylpyläpalveluita vierailleen. Halutessaan saa oppaan, kuljetukset, ateriat ja ohjelmaa toiveiden mukaan.

Haapsalu, Saarenmaa ja Hiidenmaa ovat kauniita saaria, jotka etenkin kesäisin tarjoavat rantaloman lisäksi huikaisevan kauniita maisemia ja koskematonta luontoa. Tartto on upea yliopistokaupunki vain parin tunnin matkan päässä Tallinnasta ja Pärnu on kuulu kylpylöistään. Majoitus kaupungissa tai maaseudulla, esimerkiksi tunnelmallisessa vanhassa kartanossa ja halutessaan voi varata opastetun tai omatoimisen pyöräretken vaikka ympäri koko maan - pyörän selästä näkee enemmän!

Romanttinen Riika ja muu Latvia

Latvian pääkaupunki Riika on kaunis, huolella säilytetyssä vanhassa kaupungissa tuntee historian siipien havinan. Kaupungin läpi virtaa Daugava -joki ja Riian kanava, jonka ylittävään romanttiseen kaarisiltaan vastavihityt parit kiinnittävät lukon liittonsa kestävyyden symboliksi ja heittävät avaimen kanavaan. Kanavan puistossa moni haluaa myös tulla kuvatuksi hääpäivänään upea suihkulähde taustalla. Kulttuurista voit nauttia Latvian kansallisoopperassa tai konserttisaleissa ja taidegallerioissa.

Vähän matkan päässä Jurmalassa pääsee nauttimaan meren tuoksusta ihanilla hiekkarannoilla ja hemmottelemaan itseään Itämeren rannikon kuuluimmassa kylpyläkaupungissa. Eri puolilla Latviaa voi tutustua upeisiin linnoihin ja kartanoihin, Riikaa lähinnä on esimerkiksi Venäjän hoviarkkitehdin Rastrellin suunnittelema Rundalen linna. Myös Latviaan voi tutustua pyörän selässä ja majoittua edullisesti esimerkiksi maatiloilla tai lomakylissä.

Ostoksien Vilna ja muu Liettua

Vilnassa tekee edullisia ostoksia, muutakin kuin perinteistä pellavaa ja meripihkaa - muotia, käsitöitä, kirjoja ja antiikkia muun muassa. Täällä syö ja juo edullisesti viehättävissä ravintoloissa herkullista latvialaista perinneruokaa tai kansainvälisen keittiön herkkuja. Tallinnan ja Riian tapaan myös Vilnan arkkitehtuuri on mielenkiintoista, se on Euroopan pohjoisin barokkikaupunki.

Vilnan lisäksi Kaunas ja merenrantakaupunki Klaipeda sekä Liettuan kaunis maaseutu tarjoavat paljon nähtävää ja koettavaa. Kaunas on vanha Hansa-kaupunki ja vuonna 2011 kaupungissa järjestetään Hansa-festivaalit, pääpaikkanaan Kaunasin vanha kaupunki. Festivaalin myötä kaupungissa on erityisen paljon mielenkiintoisia tapahtumia tarjolla. Klaipeda on Liettuan vanhin kaupunki, josta historiankirjojen aikaisimmat merkinnät löytyvät peräti 1200-luvulta. Vanha arkkitehtuuri ja modernin kaupungin syke sekä monipuolinen kulttuurielämä yhdistyvät mielenkiintoisesti tässä vilkkaassa rantakaupungissa. Mielenkiintoinen ja koskettava nähtävyys on Ristikukkula, joka sijaitsee Siauliaun teollisuuskaupungin lähellä. Kukkulalla on tuhansia eri kokoisia ja eri näköisiä ristejä ja rukousnauhoja, jotka symboloivat uskonnollisen vakaumuksen lisäksi liettualaisten kansallista identiteettiä ja rohkeutta vastustaa mm. uskonnon kieltäneitä miehittäjiä ja vieraita vallanpitäjiä kautta historian.

 

Sähköposti: info@monicatours.fi

Kotisivut: http://www.monicatours.fi

Discuss & brainstorm

Only members of this wiki are allowed to contribute to discussions. If you would like to participate in the discussion, send a membership request.