This is a free Purot.net wiki
Pages
  • View:

Finnair

Sisältöalue

FINNAIR LYHYESTI

Finnair on yksi maailman vanhimmista edelleen toimivista lentoyhtiöistä, joka keskittyy nykyisin kuljettamaan lentomatkustajia Euroopan ja Aasian välillä, Helsingin kautta. Yhtiö perustettiin 1.11.1923.

Finnair-konsernin toimialat ovat reitti- ja lomalentotoiminta, tekniset ja maapalvelut sekä catering-toiminta, matkatoimistoala sekä matkailualan tieto- ja varauspalvelu. Finnair-konsernin henkilöstön määrä on noin 8 000. Tytäryhtiöt toimivat lentoliikennettä tukevilla tai siihen läheisesti liittyvillä toimialoilla.

Finnair Oyj:n osakkeista omistaa Suomen valtio 55,8 prosenttia. Muut osakkeet jakautuvat vakuutusyhtiöiden, yritysten ja yksityisten kesken. Ulkomaalaisomistuksessa Finnairin osakkeista on noin 20 prosenttia.

Reittiverkosto
Finnair on tärkeä pelaaja Euroopan ja Aasian välisessä liikenteessä. Finnairin kaukoliikennekohteet Aasiassa ovat Soul Etelä-Koreassa, Delhi Intiassa, Peking, Hongkong ja Shanghai Kiinassa, Tokio, Osaka ja Nagoya Japanissa sekä Bangkok Thaimaassa. Toukokuussa 2011 Finnair avaa reitin Singaporeen.

Finnairin Euroopan reittiverkosto tarjoaa yhtiön matkustajille useita päivittäisiä lentoja Euroopan tärkeimpiin kaupunkeihin. Aikataulut on rakennettu siten, että ne palvelevat hyvin sekä suomalaisia että Aasian-liikenteessä matkustavia asiakkaita.

Kotimaassa Finnairilla on lentoja kaikkiaan 11 kohteeseen. Kotimaan lentoverkosto on yksi maailman tiheimmistä verrattuna asukasmäärään.

Säännöllisen reittiliikenteen lisäksi Finnairilla on lomalentoja yli 60 kohteeseen. Tilauslentoja tehdään etupäässä Välimeren alueen lomakohteisiin, Kanariansaarille ja Kaakkois-Aasiaan. Suosittuja ovat nykyisin myös Karibian ja Etelä-Amerikan kohteet.

Laivasto
Finnair-konsernilla on yli 60 koneen laivasto. Kaukoliikenteen laivasto koostuu Airbus A340, A330 ja vuodesta 2014 alkaen uuden teknologian Airbus A350XWB -lentokoneista.

Finnair liikennöi yhdellä Euroopan nuorimmista ja ekotehokkaimmista kapearunkolaivastoista. Se koostuu Airbus A320 perheen -koneista sekä Embraer 170- ja Embraer 190 -koneista.

Finnair Reittiliikenteellä on käytössä ainoastaan kolmea konetyyppiä, kun kaukoliikenteessä palvelevat laajarunkoiset Airbus-koneet. Lomaliikenteessä käytetään Boeing 757 -koneita vuoteen 2014 asti, jolloin Airbus-perheen A321 ER -koneet korvaavat Boeing-laivaston.

Yli seitsemän miljoonaa matkustajaa
Finnair-konsernin lentoyhtiöt kuljettivat kalenterivuonna 2010 yhteensä 7 139 000 matkustajaa.

Rahtia ja postia Finnair kuljetti vuonna 2010 yhteensä 123 154 tonnia.

Kuvatiedostojen lähde:

https://gallery.finnair.com/section/images/aircraft/

laivasto.jpg

1
Likers
AiriTabell

Discuss & brainstorm

Only members of this wiki are allowed to contribute to discussions. If you would like to participate in the discussion, send a membership request.