This is a free Purot.net wiki
Pages
 • View:

Hispania

Sisältöalue

                     

Hispania on vuodesta 1995 suomalaisia ulkomaille vienyt matkanjärjestäjä. Matkat suuntautuivat ensin Espanjaan Aurinkorannikolle, johon Hispania järjesti edullisia lentoja. Alkuaikojen lentomatkatoimistosta on vuosien varrella kehittynyt monipuolinen matkanjärjestäjä.

Tällä hetkellä Hispania järjestää matkoja Azoreille, Madeiralle, Egyptiin, Kyprokselle sekä Maltalle. Kohdevalikoima uudistuu koko ajan.

Hispanialla on kaikkiin kohteisiinsa suorat lennot sinivalkoisin siivin Finnairilla ja Air Finlandilla. Kaikissa kohteissa asiakkaita palvelee suomenkielinen henkilökunta.

 

 

AZORIT - Atlantin helmi

Vuonna 2005 Hispania aloitti ainoana suomalaisena matkanjärjestäjänä valmismatkat Portugalin Azoreille.

Hispania on hyvä valinta Azorien matkalle, koska sillä on useiden vuosien myötä kasvanut kokemus ja tietämys kohteesta ja sen erityispiirteistä. Kausi on pitkä, matkoja tehdään helmikuusta tammikuuhun. Hispanian oma palvelutoimisto Ponta Delgadan keskustassa on avoinna useana päivänä viikossa ja oppaat ovat tavoitettavissa tarvittaessa 24 tuntia vuorokaudessa.

Azorit on yhdeksän maagisen kauniin saaren muodostama saariryhmä, jonka portugalilaiset löysivät v. 1427. Saaret ovat kuin kasvitieteellisiä puutarhoja keskellä Atlantin valtamerta. National Geographic on nimennyt Azorit yhdeksi kesän 2011 parhaista lomakohteista. Azoreiden kiehtova luonto vaihtelee tuliperäisen karusta maisemasta viidakkomaiseen metsään ja rehevään peltomaisemaan. Tulivuorikraatterit ja niiden keskellä sijaitsevat kraatterijärvet ovat ainutlaatuisia.

Hispanian matkat suuntautuvat pääsaarelle São Miguelille, jossa sijaitsee pääkaupunki Ponta Delgada. Lisäksi vuoden 2012 uutuutena on mahdollisuus tutustua omatoimisesti Terceiran ja Faialin saariin Lennä & Aja paketilla, joka sisältää vuokra-auton viikoksi sekä kolme yötä hotellissa valitulla saarella ja neljä yötä pääsaarella.

Azorit on hieno sukelluskohde, jossa voi nähdä muun muassa rauskuja, barracudia, isoja meriahvenia ja delfiinejä. Saaren kasvisto on hyvin moninaista ja lajit eksoottisia Euroopassa, sillä saarella vallitsee subtrooppinen ilmasto. Veden keskilämpötila on noin 1922 astetta ympäri vuoden. Voi siis sukeltaa milloin vain, mutta paras aika sukellukselle on kesä. Kirkkaana päivänä näkyvyys yltää 50 metriin. Hispania toteuttaa kesällä ja syksyllä 2012 suomenkielisiä sukellusmatkoja Aqua Worldin kanssa, näistä tietoa internetsivuilla.    

Valas- ja delfiinisafari on Azoreilla ehdoton kokemus.  Azorit on yksi maailman viiden varmimman paikan joukossa valaiden bongaukseen. Sinivalas, sillivalas, miekkavalas ja noin 20 muuta lajia viihtyvät Azorien saarien läheisyydessä. Suuri määrä erilaisia delfiinejä ja erityisesti kaskelotit asustavat Azorien vesissä ympäri vuoden, joten todennäköisyys niiden näkemiseen on suuri. Myös valashait ja kilpikonnat ovat tuttu näky. Azoreilla voi kokea miltä tuntuu pulahtaa uimaan delfiinien kanssa.                                              

Hispania järjestää toukokuussa ja elokuussa luonto- ja puutarhamatkat Azoreille. Matkoihin kuuluu viisi luontopuutarharetkeä, joissa usealla retkellä on mukana paikallinen biologi. Saari on ympäri vuoden vihreä suotuisan ilmaston vaikutuksesta. Koko saari on kuin yhtä suurta, hyvin hoidettua puutarhaa. Hispanian retkiä suuntautuu eri puolille saarta. Ne tarjoavat näkymiä korkeilta huipuilta kraatterijärvien yli, tilaisuuden uida lämminvetisessä vesiputouksessa, hevosnäytöksiä, viidakkovaelluksia ja kukkaloistoa.                        

Aktiivilomaa kaipaavalle on tarjolla kolmen päivän vaelluspaketti, joka sisältää kolme kokopäivävaellusta saaren eri osiin. Vaihtoehtoisesti voi valita 2 -4 päivän aktiviteettipaketteja, joihin kuuluu 3-6 aktiviteettia; vaellusta luonnonpuistossa, canyoning eli liikkumista puroja ja vesiputouksia myötäillen uinnin, kävelyn, kiipeilyn ja hyppimisen keinoin, melontaa, maastopyöräilyä, kalliokiipeilyä, uintia. Paketeista löytyy lisätietoa internetsivuilta.

Hispanian makumatkoilla Azoreille maaliskuussa ja syyskuussa päästään tutustumaan Azorien ruokakulttuuriin ja kokemaan makuelämyksiä. Matkapakettiin kuuluu monta erilaista retkeä ja ravintolaillallisia. Saaren erityisherkkuja ovat mureat liha- sekä kalaruoat; esim. paikallinen lihapata cozido, joka kypsennetään tuliperäisen maan kuumien lähteiden höyryn avulla.

 

                                                                                                                   

MADEIRA - Kukkaloistoa ja levadoja

Madeira on Portugalille kuuluva saariryhmä, joka sijaitsee noin 1000 km päässä manner-Portugalista Atlantin valtameressä. Saariryhmään kuuluu seitsemän saarta, joista myös suurinta pääsaarta kutsutaan Madeiraksi. Seuraavaksi suurin saari on Porto Santo, joka on tunnettu pitkästä hiekkarannastaan.  Muutoin Madeiraa ei voi kutsua rantakohteeksi, koska hiekkarantoja ei juuri ole. Auringonottoa ja uimista voi harrastaa hotellien altailla ja merivesialtailla.

Madeiran luonto on upea ja korkeuserot ovat huikeat. Suurin osa Madeirasta on luonnonsuojelualuetta; tunnetuin luonnonsuojelualue on Laurisilva laakeripuumetsä, joka on valittu UNESCO:n maailmanperintökohteeksi.

Ulkoilmasta pitäville ja aktiviteettejakin lomalla harrastavalle Madeira on loistava valinta. Etenkin vaellusretki henkeäsalpaavissa maisemissa on kokemuksen arvoinen. Suositeltavia ovat levadavaellukset. Levadat ovat vuorenrinteitä kulkevia kastelukanavia. Ensimmäiset levadat rakennettiin maanviljelysten vedenjakelua varten jo 1400-luvulla ja niiden viereen huoltoa helpottamaan tehtiin polkuja. Nyt nämä polut tarjoavat mahdollisuuden upeaan luontoelämykseen patikoiden. Reittejä löytyy helpoista aina kokeneille vaeltajille sopiviin.

Hispanian perusretkivalikoimaan kuuluu helppotasoinen noin kahden tunnin levadavaellus. Tämän lisäksi maaliskuussa 2012 on tarjolla erikseen levadavaellusmatka , joka sisältää viisi koko- tai puolipäivävaellusta eri puolilla saarta. Tulossa on myös puutarhamatkoja; Madeiralla on useita puutarhoja, joiden kukkaloisto on upea, ja Madeiran luonto on ympäri vuoden vehreä.

Hispanian opas on mukana retkillä, jotka suuntautuvat eri puolille saarta. Funchalin kaupunkikierroksella tutustutaan pääkaupungin nähtävyyksiin. Itäisellä saarikierroksella nähdään mm. perinteisiä olkikattoisia taloja ja noustaan Madeiran kolmanneksi korkeimmalle vuorelle. Nunnien laakson retkellä kurkistetaan syvällä laaksossa sijaitsevaan kylään ja Monten kylän puutarhoihin. Läntisellä saarikierroksella käydään useilla näköalapaikoilla.

Madeiralaista makunautintoa tarjoavat espada-kala, espetada-lihavartaat, lapas-simpukat sekä madeiraviini. Näitä herkkuja päästään maistelemaan Madeiralaisessa illassa, jossa esiintyy myös kansantanssiryhmä ja fado-laulaja.

Madeiran suurimpia tapahtumia on vuosittain järjestettävä kukkafestivaali, joka järjestetään kaksi viikkoa pääsiäisen jälkeen. Tapahtuman päänäyttämönä toimii Funchal ja viikon kruunaa kukkaisjuhlan päätapahtuma: näyttävä kulkue ja symbolinen toivon seinä, joka muodostuu lasten laittamista kukista.    

Madeira on kuulunut Hispanian matkavalikoimaan vuodesta 2009. Suurten korkeuserojen vuoksi kohde ei sovellu liikuntarajoitteisille.

 

EGYPTI - Aurinkoa ja elämyksiä

Egypti on ollut Hispanian matkakohde vuodesta 2006. Matkoja on tehty Sharm el Sheikhiin ja myös Niilin risteily on ollut valikoimissa. Keväällä 2012 lomakohteena on Hurghada.

Punaisen meren lomakohde Hurghada tarjoaa matkustajille aurinkoa ja rentoutumista sekä aitoa arabialaista vieraanvaraisuutta. Basaarialueella pääsee kokemaan egyptiläistä elämänmenoa ja kovaäänistä kaupankäyntiä, tinkimistä unohtamatta. Hurghadassa voi ostaa vaikkapa mausteita, hajuvesiä, koriste-esineitä ja papyrusta.

Egypti on kehto eräälle maailman vanhimmista ja tunnetuimmista korkeakulttuureista.  Egyptissä voi kohdata joitakin ihmiskunnan suurimmista ja ainutkertaisimmista rakennelmista kuten pyramidit, hautakammiot ja temppelit. Siellä virtaa myös maailman pisin joki, Niili. Hispanian retkivalikoimissa on kokopäiväretki Kairoon, jossa nähdään mm. Gizan pyramidit ja käydään Egyptiläisessä museossa. Toisella retkellä Luxoriin nähdään mm. Karnakin  temppeli ja vieraillaan Kuninkaiden laaksossa.

Egyptissä on loistavat vesiurheilumahdollisuudet. Punainen meri luokitellaan yhdeksi parhaista sukelluskohteista maailmassa. Meren lämpötila pysyy miellyttävänä läpi vuoden. Punainen meri ja sen upeat koralliriutat kuhisevat kaloja kaikissa sateenkaaren väreissä; erilaisia kalalajeja on yli 1000 ja korallilajeja yli 250. Hurghadassa on noin 140 sukelluskeskusta, jotka järjestävät eripituisia sukelluskursseja.  Hispania on järjestämässä huhtikuun alussa suomenkielistä sukellusmatkaa Punaiselle merelle yhdessä Aqua Worldin kanssa.    

Merenalaiseen maailmaan voi tutustua myös kastumatta. Puolisukellusvene vie Hispanian retkellä katselemaan koralliriuttoja ja meren asukkeja lähietäisyydeltä. Kannen alapuolella on katsomo, josta näkee upean merenalaisen maailman lasiseinien läpi. Giftun Island veneretkellä on mahdollisuus snorklaten tutustua Punaiseen mereen.

Jeeppisafarilla päästään kokemaan autiomaa jeepin kyydissä ja nähdään paikallinen beduiinikylä.

Maaliskuun 2012 erikoisuutena Hispania järjestää Zumba-matkan Hurghadaan yhdessä FitSoulin kanssa. Lomaviikko koostuu runsaasta Zumba-ohjelmasta (6 zumbatuntia) ja rentoutumisesta Egyptin lämmössä tässä kaupungissa, jolla on rantaviivaa 40 kilometriä.

 

 

KYPROS - Afroditen saari

Välimeren kiehtova saari Kypros tarjoaa lomailijalle aurinkoa ja kulttuuria. Kypros tuli Hispanian lomavalikoimaan vuonna 2011. Matkoja järjestetään huhtikuun alusta heinäkuun puoliväliin, sitten syyskuun puolivälistä lokakuun loppuun.

Kaksi eri kulttuuria kohtaa Kyproksen saarella. Saaren eteläosa on kreikkalaisten asuttama, pohjoisosassa asuu saaren turkkilaisväestö. Hispanian matkat suuntautuvat kreikkalaiseen osaan saarta, Pafoksen kaupunkiin, joka kuuluu UNESCO:n maailmanperintökohteisiin.

Kypros on upea rantakohde, jossa voi nauttia kauniista maisemista ja uimisesta. Saari tunnetaan Afroditen eli rakkauden ja kauneuden jumalattaren saarena, jolta löytyy monia jumaltarustoon liittyviä nähtävyyksiä. Myytin mukaan meren vaahdosta syntynyt rakkaudenjumalatar astui rantaan juuri Pafoksessa. Tämä teki entisestä (hellenistisen kauden) pääkaupungista antiikin aikana kulttipaikan, jonne saavuttiin mertenkin takaa.

Saarella on asunut useita kansoja ja se on ollut monen hallinnon alaisena vuosisatojen ajan ennen itsenäistymistään v. 1960. Kaikilta näiltä kansoilta on jäänyt palasia ja jäänteitä kyproslaiseen kulttuuriin. Saarella voi nähdä mm. roomalaisia teattereita, bysanttilaisia kirkkoja, raunioita, luostareita ja muita historiallisia rakennuksia. Tunnettuja nähtävyyksiä ovat mm. Curiumin rauniokaupunki Limassolin läänissä, Apollon temppelin rauniot ja Kolossin linna.

Hispanian retkiin kuuluu Kyproksen saarikierros, jolla päästään näkemään saarta laajasti. Kierroksella käydään pääkaupungissa Nikosiassa (mahdollisuus käydä myös turkkilaisella puolella passi tarvitaan!) ja toisessa suuressa kaupungissa Limassolissa. Retkellä ajetaan myös Troodos-vuoristoon ihailemaan upeita vuoristomaisemia ja viinitiloja. Akamasin jeeppiretkellä puolestaan yhdistyy jeeppisafari ja noin 45 minuutin kestoinen kävely Akamasin luonnonsuojelualueella.

Kyproslaisessa illassa kuullaan elävää musiikkia ja nautitaan meze-illallinen, useista eri ruokalajeista koostuva ateria. Kyproslaisessa keittiössä yhdistyvät Kreikan, Turkin ja Lähi-Idän keittiöiden parhaat maut.

Välimeren lämpimät ja kristallinkirkkaat vedet tarjoavat mahdollisuuden harrastaa sukellusta ympärivuotisesti. Pafoksella järjestetään erilaisia päiväretkiä, lyhyempiä sukelluksia sekä kursseja. Opetus on englanninkielellä. Maailmankuululle Zenobia-hylylle järjestetään sukellusretkiä yleensä pari kertaa viikossa.

Pafoksen kaupungissa on pieniä kirkasvetisiä uimarantoja ja hotellien edustojen rannat ovat vapaasti käytettävissä.

 

 

MALTA - Ritaritarujen aurinkosaari

Malta on tunnettu ritaritarinoistaan ja saarella on runsaasti historiallista nähtävää. Lisäksi Malta tarjoaa aurinkoa, merta ja sukellusmahdollisuuksia. Malta on saanut vaikutteita monilta eri kansoilta, kuten arabeilta, normanneilta, briteiltä ja ristiretkeläisiltä. Saarten strateginen maantieteellinen sijainti keskellä Välimerta on tehnyt niiden 7000-vuotisesta historiasta rikkaan ja värikkään. Maan kulttuuriperintö on monimuotoista: saarelta löytyy lukuisia esihistoriallisia temppeleitä, hyvin säilynyt keskiaikainen entinen pääkaupunki Mdina, kirkkoja, museoita. Harva matkakohde pitää sisällään niin monia nähtävyyksiä niin pienellä alueella kuin Malta.

Koska etäisyydet ovat lyhyitä, Hispanian retkillä ehtii nähdä jo viikossa paljon. Pääkaupunki Valletta on mukana UNESCO:n maailmanperintölistalla; kaupungissa tutustutaan mm. Pyhän Johanneksen katedraalin taideaarteisiin. Retkellä Gozolle, Maltan pienemmälle sisarsaarelle, nautitaan rauhallisemmasta elämänmenosta. On mahdollista osallistua myös kansainväliselle retkelle Sisiliaan ja nähdä mm. Etnan tulivuori. Illan tummetessa Vallettassa voi eläytyä Maltan historiaan musiikkinäytelmän avulla; näyttävä show hevosineen ja valoineen kertoo suuren piirityksen ja ritarien ajasta.

Historian vastapainoksi Malta sykkii elämää ja nykyaikaa: vilkkaita ostoskatuja, ihastuttavia kahviloita ja vauhdikasta yöelämää.

Malta tarjoaa runsaasti merellisiä aktiviteetteja: veneretkiä, päiväristeilyjä, purjeveneretkiä. Kesäisin järjestetään vene- ja uintiretkiä Cominon saaren taianomaiseen siniseen laguuniin. Maltalla kannattaa myös snorklata ja sukeltaa, sillä vesi on uskomattoman kirkasta. Suosituimpia sukelluskohteita ovat hylyt, joita on lukuisia ympäri Maltaa eri syvyyksissä.

Hispania tekee matkoja Maltalle maaliskuun lopulta heinäkuulle ja syyskuusta lokakuun loppuun. Kohde on ollut Hispanian valikoimassa vuodesta 2006. Luvassa on vuonna 2012 erilaisia kulttuuriin, historiaan ja makunautintoihin liittyviä teemamatkoja, joten kannattaa seurata internetsivuja.

 

 

ERIKOISMATKOJA

Hispania järjestää monenlaisia teemamatkoja, joista osa on jo esitelty kohdekuvausten yhteydessä, kuten sukellusmatkat ja teemavaellukset. Kaikenlaisia harrastusmatkoja voi tiedustella myynnistä.

Golf

Golf-matkan kohteeksi soveltuvat Azorit, Malta, Kypros ja Madeira. Azoreiden ikivihreät kentät mahdollistavat pelaamisen ympäri vuoden. Hispanialla on luvassa golfmatka loka-marraskuussa Azoreille. Keväällä ja syksyllä vaihtoehtona on Malta. Maltan ainoa golfkenttä on haastava, muttei liian vaikea aloittelijallekaan. Madeiran vuoristoisilta saarilta on hankala löytää sopivaa paikkaa golfkentälle. Silti niitä on rakennettu Madeiralle kolme kappaletta, yksi niistä Porto Santon saarella. Kypros on myös ympärivuotinen golf-kohde ja siellä on useita kenttiä.

Häämatkat

Häämatkaansa voi saada pientä luksusta varaamalla hääpakettiekstran, johon voi kuulua esimerkiksi joitakin näistä palveluista: hotellihuoneeseen kuohuviini ja hedelmäkori, romanttinen illallinen, oma kuljetus hotellille, hieronta tai muu hyvinvointipalvelu, jokin retki kohteessa. Eri kohteissa on erilaiset hääpakettivalikoimat. Azoreilla voi esimerkiksi nauttia kahdestaan kuumista lähteistä, piknikistä luonnossa, delfiini/valassafarista tai romanttisista illallisista. Myös alla esitelty Hispania Gold lisäpalvelupaketti sopii hyvin häämatkalaisille.

                     

HISPANIA GOLD miellyttävämpi tapa matkustaa

Vuoden 2011 uutuus on lisäpalvelupaketti, joka vastaa asiakkaiden toivomuksiin pienistä lisämukavuuksista pieneen lisähintaan.  Lisäpalvelupaketti sisältää:

Maapalvelut

 • erillinen Hispania Gold lähtöselvitys lentokentällä
 • viisi ekstrakiloa matkatavaraa ruumaan
 • kohteessa oma, yhteinen Hispania Gold kuljetus hotelliin

Lennot

 • kolmen istumapaikan rivi varattuna aina vain korkeintaan kahdelle
 • iltapäivälehti (suomenkielinen)
 • Gold-luokan ateria
 • kaksi ilmaista, vapaavalintaista juomaa lentokoneen valikoimasta

Hotelli

 • valittavana parhaat hotellit kohteissa
 • tasokkaat ja viihtyisät huoneet Hispania Gold asiakkaille
 • hotellihuoneessa Hispanian tervehdys; hedelmäkori ja juomaa tms. kohdetarjonnan mukaan

Hispania Gold varauksen voi tehdä internetvarausjärjestelmän kautta tai soittamalla myyntipalveluun.

 

Lähes kaikki Hispanian matkat ovat varattavissa internetistä. Räätälöitävät ja erikoistilauksesta olevat matkat varataan puhelimitse.  Normaalin varauksen ennakkomaksu on 150 e/hlö ja se tulee maksaa heti varauksen yhteydessä. Varausmaksu on samalla matkan vahvistus.  Omatoimimatkoilla, kuten Lennä & Aja Terceira/Faial ennakkomaksu on 250 e/hlö.

Lennoilla ateriat kuuluvat hintaan. Lentokenttäkuljetus on maksullinen lisäpalvelu Azoreilla ja Maltalla, mutta Kyproksella, Madeiralla ja Egyptissä se sisältyy matkan hintaan.

Hispanian lapsihinnat koskevat 2 - 11 vuotiaita, alennukset riippuvat lähtöpäivästä ja matkakohteesta.

 

 

Yhteystiedot:

www.hispania.fi

(09) 612 2780

Bulevardi 6 A 4, 2.krs, 00120 Helsinki

avoinna ma - pe klo 9 - 17

sähköposti: hispania@hispania.fi

 

(Lähteet: www.hispania.fi sekä Hispanian paperiesitteet 2012)

Discuss & brainstorm

Only members of this wiki are allowed to contribute to discussions. If you would like to participate in the discussion, send a membership request.