This is a free Purot.net wiki
Pages
  • View:

Wild Taiga

Sisältöalue

Wild Taiga

1.Idän Taiga Ry on 61 matkailualalla toimivan yrityksen yhdistys joka toimii Kuhmon ja Suomussalmen alueella Kainuussa. Wild Taiga on nimi jonka alaisena toimivat erilaiset matkailupalvelutuottajat alueella. Matkailutarjonta on monipuolista johon sisältyy erilaiset majoituspalvelu,ravintola ja ohjelmapalveluyritykset alueella.

Keväisin,kesäisin ja syksyisin voi tarkkailla villipetoja kuten karhuja,susia,ahmoja,ilveksiä opastetuilla retkillä sekä myöskin erilaisia lintuja.Alueella on hyvät mahdollisuudet luonnossa vaeltamiseen,pyöräilemiseen,  ratsastamiseen,melontaan,kalastukseen,metsästykseen,marjastukseen ja sienestykseen. Alueella toimivilta matkailuyrittäjiltä voi vuokrata välineet näihin harrastuksiin. Talvisin voi harrastaa koiravaljakko tai moottorikelkka ajeluja tai rekiajeluja porolla tai hevosella.Jos haluaa eksotiikkaa voi kokeilla koskiuintia Kuhmon keskustassa Pajakkakoskessa. Maastohiihtoreittejä on useita ympäristössä ja voi kokeilla lumikenkäkävelyä myös. Ukkohallan alueella on mahdollisuus lumilautailla tai lainelautailla sekä rullalautailla. Kesäisin siellä järjestetään suopotkupallon mm-kisat. Vuokatin lomakeskuksessa on trooppinen kylpylä jossa 20 erilaista allasta ja viisi saunaa. Sisähällissa voi pelata tennistä,sulkapalloa,keilata,uida,harrastaa aerobics-liikuntaa tai kuntosaliharjoittelua. Kylpylässä voi käydä hieronnassa ja saada kauneushoitoja. 

Kulttuuritarjontaa on paljon. Kuhmossa on jokavuotiset Kamarimusiikkifestivaalit ja kansanmusiikkijuhlat"Sommelo". Kuhmossa sijaitsee myös Kalevala Spirit Elämyspuisto, jossa voi tutustua Kalevala perinteeseen sekä Juminkeko mikä on Kalevalakulttuurin informaatiokeskus.Suomussalmella voit tutustua Raatteenporttiin jossa on Talvisota Suomussalmella-näyttely tai Ilmari Kiannon taiteilijakotiin Turjanlinnaan. Lisäksi on kaksi mielenkiintoista Vienankarjalaiskylää"Kuivajärvi ja Hietajärvi",jotka ovat näkemisen arvoisia. sekä maastosoitinkokonaisuus"Soiva Metsä" mikä on harvinaisuus koko maailmassa.Hossassa voi käydä katsomassa esihistoriallisia kalliomaalauksia. Ukkohallassa on Hallan Saaga-elämysmaailma jossa on erityyppisiä saunoja esim. suomalainen ja karjalainen sauna,venäläinen höyrybanja,turvesauna,uralin luolasauna,pore-ja hieronta-allas,lasten allas,kylpytynnyrit. Vuokatin viihdekeskuksessa on musiikkitarjontaa kuten HelmiJamit talvella tai Winter Open musiikkitapahtuma pikkujoulujen aikaan sekä Summer Open rock-tyylinen musiikkitapahtuma kesäaikaan. Lisäksi on tansseja joissa esiintyy suomen kuuluisimpia artisteja.

Majoitusmahdollisuuksia on erityylisiä kuten hotellit,erämaamökit,camping-alueet ym. Kuhmossa on Hotelli Kainuu sekä Hotelli Kalevala joissa voi myös pitää kokouksia tai muita tapahtumia. Muita majoitus mahdollisuuksia Kuhmossa on erilaiset mökit,puutalot,entinen rajavartioasema ym. Suomussalmella on Scantic Kiannon Kuohut jossa voi myös pitää kokouksia tai muita tilaisuuksia sekä on myös Hossan lomakeskus jossa on sekä talviasuttavia täysin varusteltuja mökkejä että vaatimattomampia kesämökkejä.

Alueen palvelut on tarkoitettu kaikille joita kiinnostaa luonnossa liikkuminen,kalastus.metsästys tai kuntoilu ja rentoutuminen joko luonnossa tai kylpylässä. Yritysasiakkaat,kaveriporukat ja isot ja pienet seurueet tai yksittäismatkailijat ovat tervetulleita käyttämään alueen yrittäjien palveluja hyväkseen.

Alueelle pääsee lentäen Finnairin koneella reitillä Helsinki-Kajaani tai Helsinki-Kuusamo. Jatkoyhteydet kentiltä asiakkaan haluamalle alueelle on joko bussilla tai taksilla. Junalla pääsee Helsingistä-Kajaaniin ja Helsingistä-Kontiomäelle ja matka kestää n. 6-tuntia.

Suomussalmen Matkailutoimistosta www.suomussalmi.fi , saat informaatiota kuten majoitus,käyntikohteet,ohjelmapalvelut,aikataulut. Myöskin Kuhmossa saa karttoja ja esitteitä huoltoasemilta,hotelleista,kirjastosta,kirjakaupasta ym.  Lisäksi voit saada informaatiota seuraavista lähteistä.Wild Taiga-esite, pohjolan häät,häät suomussalmella,Wild Taiga palvelu verkosto 2011-esite,tuote-ja palveluopas moottorikelkkailijoille ja moottoripyöräijilöille,Wild Taiga talvi 2011-2012.

villieläimet

Discuss & brainstorm

Only members of this wiki are allowed to contribute to discussions. If you would like to participate in the discussion, send a membership request.