This is a free Purot.net wiki
Pages
  • View:

Kuopio Tanssii ja Soi

Kuopio Tanssii ja Soi - Kuopio Dance Festival

Kuopio Tanssii ja Soi on kansainvälinen tanssifestivaali, joka on järjestetty Kuopiossa jo vuodesta 1970 lähtien. Se on viikon mittainen festivaali kesäkuussa, jonka ohjelmaan kuuluu tanssi- ja musiikkiesityksiä sekä koulutusta. Ohjelman täyttävät noin kaksikymmentä eri tanssiesitystä, joihin kuuluu mm. nykytanssia, klassista balettia sekä folklorea, noin neljäkymmentä eri tanssin ystäville tarkoitettua tanssikurssia sekä torilla ja klubeilla tapahtuvista erilaisista ohjelmista. Tanssikursseja on järjestetty lapsille ja nuorille,tytöille ja pojille, tanssin harrastelijoille sekä ammattilaisille.

Festivaalien taiteellisena johtajana on toiminut jo vuodesta 2002 Jorma Uotinen. Hänen myötä festivaalien suosio on lisääntynyt ja vuonna 2010 oli ennätyksellinen vuosi, kun kaikki ohjelmat yhteensä vetivät kymmeniätuhansia osallistujia.

Kuopio Tanssii ja Soi on hyvin merkittävä festivaali tanssijoille ja tanssista kiinnostuneille, sillä se on nimittäin Pohjoismaiden vanhin ja suurin tanssifestivaali. Festivaaleille osallistuu paljon ulkomaalaisia esiintyjiä sekä kävijöitä. Vuonna 2011 tärkeimpinä yleisön viihdyttäjinä toimivat brasilialainen Mimulus Cia de Dança, kreikkalaisranskalainen Apotosoma Dance Company sekä amerikkalaiset ryhmät Ailey II ja Cedar Lake Contemporary Ballet.

Esiintyjäksi Kuopio Tanssii ja Soi -tapahtumaan voi päästä lähettämällä tehokkaan, kattavan tarjouskansion, jossa kertoo itsestään/teoksesta/ryhmästä, sen historiasta sekä esitettävästä esityksestä.

Tapahtumakalenteri

Kokonaisen viikon kestävällä festivaalilla tapahtumaa riittää aamusta iltaan. Ohjelma alkaa joka päivä klo 11 Satamatorilla ja päättyy klo 23 alkavaan ohjelmaan Festival Club Introssa. Joka ilta klo 18 alkaa ensimmäinen pääesitys Musiikkikeskuksessa ja klo 21 toinen pääesitys Kaupunginteatterissa. Näiden välissä on muita pienempiä esityksiä pitkin päivää.

Muut tapahtumat

Varsinaisen ohjelman lisäksi Kuopiossa on järjestetty muita tapahtumia samanaikaisesti. Vuonna 2011 Bajo Cero flamengokaravaani pysähtyi Kuopiossa festariviikolla, lisäksi on tapahtumia mm. tanssimaraton, pikkuväen puistojamit, poikaleiri 25v., tanssikulkue, muotoilupalkintonäyttely, kesänäyttelyitä sekä Paikallisliike-tapahtuma, jossa Paikallisliike esittelee erityisesti itäsuomalaisia tanssitaiteilijoita ja projekteja. Kuopiosta löytyy muutakin nähtävää kuten museoita ja kulttuurikohteita, jotka löytyy osoitteesta www.k.kuopio.fi.

Matkailuinfo

Kuopioon pääsee kätevästi junalla, lentäen, kimppakyydeillä www.greenriders.com/festarit, tai vuokraamalla auton www.hertz.fi. Kuopiossa voi majoittua keskustan hotelleissa tai maaseutuhotelli Eevantalossa www.eevantalo.fi. Scandic Hotel Kuopio tarjoaa festaripakettia, johon kuuluu majoituksen lisäksi yksi pääsylippu vapaavalintaiseen esitykseen sekä runsas aamiainen. Muita majoitusvaihtoehtoja löytyy osoitteesta www.kuopioinfo.fi.

Liput

Lippupisteenä toimii Sokos Kuopio, Kuopion Musiikkikeskus sekä Kuopion Kaupunginteatteri. Lippuja saa myös osoitteesta Lippu.fi. Tanssikursseille ilmoittaudutaan puhelimitse.

Yhteistyö

Kuopio Tanssii ja Soi tapahtuman pääyhteistyöyritykset ovat Pohjois-Savon Osuuspankki, Eläke-Fennia, Kuopion Energia, PeeÄssä sekä Savon Sanomat. Muita yhteistyöyrityksiä ovat Jääskeläisen Auto Oy, Kuopion Autokauppa Oy ja Suomen Graafiset Palvelut Oy.

Yhteystiedot

Kuopio Tanssii ja Soi - Kuopio Dance Festival
Torikatu 18
FIN-70110 Kuopio
Puh. 050 322 5220
office(a)kuopiodancefestival.fi

Taiteellinen johtaja Jorma Uotinen

Toiminnanjohtaja Anna Pitkänen
anna.pitkanen(a)kuopiodancefestival.fi
Puh. 050 543 92 67

Tuottaja/koulutus & toimisto Sirpa Miettinen
office(a)kuopiodancefestival.fi
Puh. 050 365 6274

Tapahtuman viralliset internet -sivustot

http://www.kuopiodancefestival.fi

Discuss & brainstorm

Only members of this wiki are allowed to contribute to discussions. If you would like to participate in the discussion, send a membership request.