This is a free Purot.net wiki
Pages
  • View:

Levin Matkailu Oy

Matkailuneuvonta auttaa ja opastaa

http://www.levi.fi

Levin Matkailuneuvonta sijaitsee Levin Origo -nimisessä rakennuksessa liikenneympyrän vieressä yhdessä Levin Matkailun Keskusvaraamon kanssa.

Pyrimme antamaan vastaukset kaikkiin matkailijaa askarruttaviin kysymyksiin koskien esimerkiksi aikatauluja, aukioloaikoja, ruokapaikkoja, ohjelmia, retkikohteita, reittejä ja nähtävyyksiä.

Päivitämme viikoittain Levin alueen tapahtumat ja aukioloajat tapahtumakalenteriin.

Matkailuneuvonnasta saat mukaasi kartat, kalastusluvat ja esitteet. Meiltä voit myös kätevästi varata Levin alueen majoitusta ja ohjelmapalveluita paikanpäältä.

Keskusvaraamon välityksessä on Levin laajin valikoima majoitusvaihtoehtoja ja ohjelmapalveluita. Keskusvaraamon kautta hoituvat kätevimmin myös erilaiset kokous- ja ryhmämatkajärjestelyt.

Levi Travel paketoi matkaasi myös lennot!

- i-tunnus.jpg

Levin Matkailu Oy
Myllyjoentie 2, 99130 Levi
Puh. (016) 639 3300
Fax (016) 643 469
levi.info@levi.fi

 

 

LEVI

Levituntri (lyhennettynä Levi)  Kittilän kunnassa on tunturi, joka on tunnettu Suomen suurimpiin kuuluvasta hiihtokeskus Levistä. Levi sijaitsee Sirkan kylässä. Hiihtokeskuksen toiminta painottuu ensi sijassa talveen. Levillä toimii Suomen suurin hiihtokoulu. Levitunturin huippu on 531 metriä merenpinnan yläpuolella. Levillä on myös kaksi Suomen kolmesta gondolihissistä.

Levillä järjestetään vuosittain Alppihiihdon maailmancupin osakilpailu, Levin pujottelu.

Harrastusmahdolliduudet

Levillä on 45 lasketteluun tarkoitettua rinnettä, joista 15 on valaistu. Suurimman rinteen korkeusero on 325 metriä. Pisimmän rinteen pituus on 2 500 metriä ja pisimmän hssin pituus noin 1 636 metriä.

Levillä voi lisäksi harrastaa maastohiihtoa, moottorikelkkailua, pyöräilyä ja koiravaljakkoajelua sekä ratsastusta islanninhevosilla ja suomenhevosilla, kalastusta, patikointia, melontaa, golfia ja sukellusta. Kesäkuussa 2006 Levillä avattiin maastopyöräilypuisto Levi Bike Park.

Palvelut

Vaikka loma-asuntojen rakentaminen on kaavoituksen myötä levinnyt laajalle alueelle Levitunturin ympärille, hotellit ja palvelut ovat pääasiassa keskittyneet Sirkan kylään, joka on viime vuosina laajentunut nopeasti. Levillä on myös SkiBussi joka kuljettaa matkailijoita ilmaiseksi kylän majoituskohteiden ja neljän hissialueen välillä. Levi on valittu neljä kertaa vuoden hiihtokeskukseksi, viimeksi vuonna 2004.

 

Lähteet:

http://www.levi.fi

http://fi.wikipedia.org/wiki/Levi

 

Discuss & brainstorm

Only members of this wiki are allowed to contribute to discussions. If you would like to participate in the discussion, send a membership request.