This is a free Purot.net wiki
Pages
  • View:

Matkustusasiakirjat

Suomen kansalainen voi käyttää passia matkustusasiakirjana kaikkiin maihin matkustaessaan. Passia haetaan Suomessa poliisilta passilaki 2006 >

Suomen passeja myöntää Kanadassa vain Ottawan suurlähetystö, puh. +1-613-288 2233, sähköposti: embassy (at) finland.ca

Suomen kansalaisilta ei vaadita viisumia Kanadaan matkustettaessa. Ilman viisumia maassa voi olla enintään 6 kuukautta, mutta Kanadan rajaviranomaiset voivat oleskelun tarkoituksesta riippuen leimata passiin lyhyemmänkin ajan. Kuitenkin myös Suomen kansalaisilta, joilla on pysyvä oleskelulupa eli landed immigrant -status Kanadassa, vaaditaan tämän statuksen osoittava muovinen henkilökortti maahan pääsemiseksi. Kortin puuttuessa lentoyhtiöt eivät ota matkustajaa Kanadaan matkalla olevaan koneeseen. Sen sijaan saavuttaessa yksityisautolla Yhdysvalloista kortti ei ole pakollinen, mutta se on suositeltava.

Tietoja maahantulosta ja oleskelun pituudesta saa Kanadan maahanmuuttoviranomaisten sivuilta. Henkilöiden, jotka aikovat matkustaa Kanadasta Yhdysvaltoihin, on syytä huomioida USAn muuttuneet passi- ja viisumimääräykset, jotka voi tarkistaa myös Yhdysvaltain Helsingin-suurlähetystöstä. Sekä 12.1.2009 alkaen Suomen kansalaisten on haettava etukäteishyväksyntä USA:n viranomaisilta ennen matkaa USAhan mikäli heillä ei ole viisumia tai ns. green cardia. Lisätietoja Travel.State.Gov -verkkosivuilta.

Discuss & brainstorm

Only members of this wiki are allowed to contribute to discussions. If you would like to participate in the discussion, send a membership request.