This is a free Purot.net wiki
Pages
  • View:

Mitat ja painot

Kanadassa on käytössä metri- ja kilojärjestelmän lisäksi myös muita mittayksiköitä, joka on lähinnä historiallista perua Englannista sekä tulos läheisestä suhteesta Yhdysvaltoihin. Kanadalaiset ovat tottuneita sekä metrijärjestelmään että englantilaisen ja yhdysvaltalaisen järjestelmän yksikköihin.

Lämpötiloista käytetään yleensä celsiusasteita, bensaa ostetaan litroissa, nopeusrajoitukset ovat km/h ja kartoissa etäisyydet mainitaan kilometreissä. Ruokien ja muiden vähittäistuotteiden yhteydessä käytetään yleensä kilojärjestelmää, usein kokoja myös ”käännetään” metrijärjestelmään. Ruokia saatetaan mainostaa paunahinnoin.

Kanadalaiset tyypillisesti ilmoittavat pituutensa jaloin ja tuumin ja painonsa paunoin. Ruoanlaitossa käytetään usein Fahrenheit-järjestelmää ja Yhdysvaltain ruoanlaittomittoja. Suosituimmat paperikoot ovat ilmoitettu Englannin mittayksiköin.

Discuss & brainstorm

Only members of this wiki are allowed to contribute to discussions. If you would like to participate in the discussion, send a membership request.