This is a free Purot.net wiki
Pages
  • View:

Muuta

Sanoma- ja aikakausilehdet

Kanadassa on tällä hetkellä vajaa sata päivittäin ilmestyvää sanomalehteä, jotka tavoittavat viikoittain 75 prosenttia aikuisväestöstä. Noin 80 prosenttia sanomalehdistä on englanninkielisiä ja 20 prosenttia ranskankielisiä. Tärkeimmät sanomalehdet ovat suuruusjärjestyksessä The Toronto Star, The Globe and Mail ja Le Journal de Montréal. Suurimmat kanadalaiset aikakausilehdet ovat Chatelaine, Canadian Living, Readers’ Digest, TV Guide, ja Maclean's.

Kirjallisuus

Kanadalainen kirjallisuus luokitellaan usein englanninkieliseen ja ranskankieliseen kirjallisuuteen. Myös eri alueilla ja provinsseilla on omat kirjalliset painopisteensä.

Opetus

Kanadan opetusjärjestelmä jakautuu perusopetukseen, toisen asteen opetukseen sekä korkea-asteen opetukseen. Oppivelvollisuusikä on 6–16 vuotta lukuun ottamatta Ontarion ja New Brunswickin provinsseja, joissa oppivelvollisuusikä jatkuu 18 vuoteen saakka.

Positiivistä

Positiivisia piirteitä ovat yleinen poliittinen tasapaino, hyvin koulutettu työvoima ja alhainen inflaatio (1% tammikuussa 2009) sekä matalat korot.

Teknologinen infrastruktuuri on maailman kehittyneimpiä. Kanadan 33 miljoonaa kuluttajaa keskittyneet itä-länsi suunnassa USA:n rajan lähettyville.

Liittovaltion ja provinssien yhteenlasketut yhtiöverokannat kilpailukykyisiä ja tuloveroaste alhaisin mitattuna Pohjois-Amerikan, Euroopan ja Japanin kesken.

 

Seksuaalisten vähemmistöjen asemasta löytyy tietoa Canadian immigration for Same-sex partnersin ja Civil Marriage and the Legal Recognition of Same-Sex Unions:n verkkosivuilta.

Discuss & brainstorm

Only members of this wiki are allowed to contribute to discussions. If you would like to participate in the discussion, send a membership request.