This is a free Purot.net wiki
Pages
  • View:

Oy Matkahuolto Ab

 

Oy Matkahuolto Ab

Oy Matkahuolto Ab on 28. päivänä tammikuuta 1933 perustettu yksityinen bussiliikenteen palvelu- ja markkinointiyritys. Yhtiön pääliiketoiminta-alat ovat Matka- ja Pakettipalvelut. Lisäksi yhtiö harjoittaa kahvila- ja kioskitoimintaa. Yhtiön omistavat suomalaiset yksityiset bussiyritykset. Yhtiön palveluksessa on noin 700 henkilöä.
Ympäristöpolitiikkansa mukaisesti Matkahuolto tuntee vastuun ympäristöstään ja pyrkii kaikessa toiminnassaan kuormittamaan mahdollisimman vähän ympäristöä. Matkustajien kanssa samanaikaisesti busseissa kuljetetaan yritysten ja yksityisten paketteja, joten tämä yhdistetty pakettien ja henkilöiden kuljetuslogistiikka säästää luontoa ja ilmaa.

Matkahuolto muissa internetpalveluissa sekä englannin-ja ruotsinkieliset sivut:

http://www.facebook.com/pages/Matkahuolto Facebookissa

http://twitter.com/matkahuolto Twitterissä
http://matkahuolto.fi/sv/ Ruotsiksi/På svenska
http://matkahuolto.fi/en/ Englanniksi/ In english

Asiakkaat
 
Oy Matkahuolto AB:n palvelut ovat suunnattu nuorimmaisesta vanhimpaan, opiskelijasta työssäkäyviin tai lomalaisiin. Voit hyödyntää kattavaa bussiverkkoa kyläillessä pienemmillä paikkakunnilla tai lähettää paketin vaikka ulkomaille. Bussiliikenne on suunnattu kaikille, jotka arvostavat luotettavaa liikennettä ja mahdollisuutta nauttia luotettavista aikatauluista ja matkustusmukavuudesta. Matkahuolto tarjoaa myös rahansiirtopalveluita ja pesulapalveluita.
 
Matkapalvelut
 
Suomalainen bussiliikenne tarjoaa turvallisen, taloudellisen ja luontoystävällisen tavan matkustaa työ- ja vapaa-ajan matkoja. Koko maan kattava reittiverkosto takaa laajat
yhteydet ympäri Suomen. Hyvin varustelluissa busseissa on mukava matkustaa. Tarkasti aikataulutetut bussit nivoutuvat joustavasti yhteen myös muiden joukkoliikennemuotojen kanssa ja paikallisbussit täydentävät matkustusketjua. Suomesta on bussiyhteyksiä myös ulkomaille.
Matkahuollon matkakortti on prosessorikortti, ja siksi kortilla voi maksaa muitakin maksuja kuin bussimatkoja.
Ns. kaupunkikortti on hyvä esimerkki Matkahuollon matkakortin monipuolisesta käyttömahdollisuudesta. Kaupunkikortti toimii kirjastokorttina ja sillä voi maksaa erilaisia kunnan tarjoamia palveluja kuten esim. uimahalli- ja parkkipaikkamaksuja, koululaisten ja opettajien ruokailumaksuja sekä vammaiskuljetuksia.

Valtakunnallisia matkakortille ladattavia lipputuotteita ovat vuosi- ja arvoliput sekä erityisesti lomamatkustukseen räätälöity Bussipassi. Lisäksi Matkahuollon tuotevalikoimaan kuuluu satoja matkakortille ladattavia alueellisia kausilipputuotteita kuten seutu- ja työmatkalippuja. Matkahuolto on myös kehittänyt räätälöityjä lipputuotteita esimerkiksi kaupunkien ja kuntien sekä muiden julkisen yhteisöjen tarpeisiin ja käyttöön.
Pakettipalvelut
Matkahuolto pitää yllä ja kehittää valtakunnallista bussiliikenteen aikataulutettuun reittiverkostoon perustuvaa reaaliaikaista paketinkuljetusjärjestelmää, jota täydennetään nouto- ja jakelupalveluilla sekä tarvittaessa muilla kuljetuksilla. Paketteja voi lähettää Matkahuollon kautta kaikkialle Suomeen ja Ahvenanmaalle sekä yhteistyössä TNT:n kanssa ympäri maailmaa.
Palveluverkosto

Matkahuollon palveluverkostoon kuuluu noin 2000 palvelupistettä, joista 60 on yhtiön omia toimipaikkoja. Asiamiessopimuksin Matkahuollon palveluja markkinoidaan ja myydään noin 400 paikkakunnalla. Tämän lisäksi verkkokaupan ja postimyynnin pakettipalveluja saa Suomen Lähikauppa Oy:n toimipaikoista, joita ovat Siwa-myymälät, EuroMarketit ja Valintatalot. Matkalippujen lunastuspalveluja tarjoavat R-Kioskit. Laajan palveluverkoston myötä Matkahuollon palvelujen saatavuus on laajaa, nopeaa ja joustavaa.

Lipputuotteet

Matkahuollon bussilippuja eli paperisia lippuja kotimaan liikenteeseen myyvät Matkahuollon omien toimipaikkojen lisäksi osa Matkahuolto-asiamiehistä sekä useat matkatoimistot.

Ennakkoon varatun bussilipun voi myös lunastaa kaikista Suomen 680 R-kioskista. Varaus tehdään Matkahuollon henkilökohtaisesti palvelevaan valtakunnalliseen palvelunumeroon 0200 4000 (1,71 /min + pvm) avoinna arkisin klo 8-19 tai Matkahuollon toimipaikkaan. Varatun lipun voi lunastaa itselle parhaiten sopivaan aikaan lähimmästä R-kioskista. R-kioskien sijainnin voi tarkistaa
kioskihausta R-kioskin internetsivuilta. Ohjeita lipun varaukseen ja lunastukseen.

Matkahuollon matkakortteja myyvät Matkahuollon omat toimipaikat ja osa Matkahuolto-asiamiehistä. Matkakortit maksavat 6,50 . Matkakortit ovat uudelleen ladattavia. Matkahuollosta tai Matkahuolto-asiamieheltä hankitun matkakortin voi lisäladata Matkahuoltojen ja asiamiesten lisäksi lipputuotteesta riippuen myös kaikissa Suomen R-kioskeissa ja busseissa.

Korteille voidaan ladata lipputuotteita korttityypistä riippuen 3-5 vuoden ajan, jonka jälkeen on ostettava uusi kortti. Korttimaksua ei palauteta. Korttia on säilytettävä huolellisesti mieluiten omassa kotelossaan ja aina siten, ettei se joudu alttiiksi likaantumiselle, naarmuuntumiselle tai taittumiselle. Matkahuolto ei vastaa kuluista, jotka aiheutuvat kortin katoamisesta tai huolimattomasta käsittelystä.

Matkahuollon omissa toimipaikoissa Matkapalveluiden tuotteet voi maksaa käteisellä, kotimaisilla pankkikorteilla, Luottokunnan (Eurocard, Visa, Master Card), American Express'in sekä Diners Club'in luottokorteilla. Lisäksi maksuvälineenä käyvät Visa Electron sekä Nordea Asiakasrahoitus Oy:n käyttöluottokortti. Matkahuolto-asiamiehillä ja matkatoimistoissa eri maksuvälineet kelpaavat yrityskohtaisesti.

 

 

Aikatauluhaku Internetissä

 

Matkahuollon Internet-sivujen aikatauluhausta voi hakea kaikki Suomen pika-, vakio- ja lähiliikenteen bussivuorojen aikataulutiedot. Järjestelmä sisältää 20.000 vuoron tiedot, joiden reitit kulkevat yli 14.000 nimetyn pysäkkialueen kautta. Voit hakea aikatauluja pysäkkien ja paikannimien perusteella. Järjestelmä näyttää myös liikennöitsijöiden vahvistamat luvatut vaihtoyhteydet.
Aikatauluhausta saa myös enenevässä määrin paikallisliikenteen vuorojen tietoja, sillä paikallisliikenteen aikataulutietojen siirtäminen järjestelmään etenee vaiheittain.


Siirry aikatauluhakuun.

Mobiiliaikataulut
 

Aikatauluhaun mobiiliversio palvelee kännykän käyttäjiä osoitteessa m.matkahuolto.fi.

Paikallisliikenteen reittioppaat Internetissä
 

Matkahuollon uusista reittioppaista voit etsiä paikallisliikenteen bussireitit kätevästi myös osoitetietojen, kadunnimen tai kartan avulla. Reittioppaat on tarjolla seuraavien kaupunkien paikallisliikenteestä

Mukaan liitetään uusia paikallisliikennealueita jatkossa. Palvelut on toteutettu uudella Ajax teknologialla, joten palvelun hyödyntämiseen tarvitset suhteellisen uuden selaimen (Internet Explorer 7, Firefox 2.x, Opera 9.2x, Safari 3).

LähiBussi -liikenne pääkaupunkiseudulta kehyskuntiin
 

Pääkaupunkiseudulta kehyskuntiin suuntautuvien LähiBussi -vuorojen aikatauluja voi hakea Matkahuollon aikatauluhaun lisäksi suoraan LähiBussin internetsivuilta. LähiBussin internetsivuilla on myös reittikarttoja ja muuta hyödyllistä tietoa LähiBusseista.

Matkahuollon ulkopuolisten paikallisliikennealueiden aikataululinkkejä:

Kaikki Matkahuollon aikataulujärjestelmän sisältämien 40.000 vuoron aikataulutiedot saa asiakaspalvelukeskuksesta numerosta 0200 4000 (1,71 / min + pvm). Numero palvelee ma-pe klo 8-19. Numerosta saa myös hintatiedot ja voi tehdä lippu- ja paikkavarauksia. Muina aikoina palvelunumerossa aikataulutiedusteluihin vastaa Eniro Sentraali Oy.


Eniro Sentraali Oy:n 0100 100 Numeropalvelu tarjoaa Matkahuollon aikataulu- ja hintatiedot ympäri vuorokauden kaikkina viikonpäivinä. Puhelun hinta.

Pikavuorojen tietoja teksti-tv:ssä
 

Yleisradion teksti-tv:n sivulta 440 alkaen löytyy tärkeimpien pikavuororeittien aikataulutiedot.

Aikataulutiedot Matkahuollon toimipaikoilta
 

Aikataulutietoja saa paikanpäältä Matkahuollon omista toimipaikoista, Matkahuolto-asiamiehiltä sekä matkatoimistoista eli yhteensä noin 600 eri pisteestä.

Seinä-, laituri- ja pysäkkiaikataulut
 

Asemien ollessa suljettuina aikataulutietoja voi tarkistaa mm. painetuista seinäaikatauluista sekä laituri- ja pysäkkiaikatauluista.

Kuulutukset
 

Suurimmilla asemilla on käytössä lähtevien vuorojen automaattinen kuulutusjärjestelmä.

Asemien monitorit
 

Suurimmilla asemilla ja vilkkaissa matkustajaterminaaleissa on sähköisiä näyttötauluja ja monitoreja, joista aikataulutiedot ja lähtölaiturit on helppo varmistaa.
 

Hinnat

Hintataulukoissa on esitetty Matkahuollon taksat kilometriportaittain. Hintataulukot ovat pdf-muodossa ja avautuvat oheisista linkeistä.
 

-Matkakohtaiset hinnat voi tarkistaa aikatauluhausta.

 

 

 

Pakettipalvelut yrityksille

 

Matkahuollon Pakettipalvelut tarjoaa valtakunnallisia kuljetusratkaisuja. Kuljetusten nopeus ja varmuus perustuvat aikataulutettuun ja tiheään koko maan kattavaan bussiverkostoon. Yli 20.000 aikataulutettua bussilähtöä päivittäin ja noin 500 Matkahuollon palvelupistettä ympäri Suomen varmistavat lähetysten nopean perillemenon.

Lähettäminen on helppoa ja joustavaa. Maksajana voi olla joko lähettäjä tai vastaanottaja (lukuun ottamatta Pikapakettia).

Aikataulutetut yhteydet tuovat varmuuden siitä, että paketit saapuvat perille juuri oikeaan aikaan. Pakettiliikenteen reaaliaikaisen toimitusseurantajärjestelmän ansiosta tiedetään koko ajan missä vaiheessa paketin kuljetus on. Paketin saapumisesta määräasemalle ilmoitetaan tekstiviestillä.

Pakettipalvelujen ilmainen neuvontapalvelu: 0800 132 582 ma-pe klo 8.00-18.00
Pakettipalvelut yksityisille
 

Matkahuollon kautta lähetät kaikki paketit kaikkialle Suomeen edullisesti, nopeasti ja luotettavasti. Laajasta palveluvalikoimastamme löytyy sopiva vaihtoehto kaikkiin kuljetustarpeisiisi.

Pakettipalvelujen ilmainen neuvontapalvelu: 0800 132 582 ma-pe klo 8.00-18.00
Muut palvelut
 

Western Union -rahansiirtopalvelu

Kaikki Matkahuollon omat toimipaikat sekä noin 10 asiamiestä tarjoavat Western Union -rahasiirtopalvelua. Lähimmän rahansiirtopalveluja tarjoavan toimipisteen löydät Western Unionin sivuilta.

Sol Pesulapalvelut

 

Matkahuollon palvelupisteet

Matkahuollon toimipaikat ja asiamiestoimipaikat

Toimipistehausta löytyvät Matkahuollon omat toimipaikat sekä Matkahuollon palveluja tarjoavat Matkahuolto-asiamiehet. Toimipisteitä voi hakea paikkakunnan nimellä tai postinumerolla.

Pakettien noutopisteet

Etä- ja verkkokaupasta tilatut Lähellä-paketit voi noutaa Matkahuollon toimipaikkojen ja asiamiespisteiden lisäksi myös Suomen Lähikauppa Oy:n Siwoista, Valintataloista ja Euromarketeista. Kaikki noutopisteet löydät noutopistehausta.

Matkakorttien latauspisteinä toimivat R-kioskit

Matkakortteja voi lisäladata Matkahuollon toimipaikkojen ja matkakortteja myyvien asiamiespisteiden lisäksi myös busseissa ja R-kioskeilla. Lähimmän R-kioskin löydät kioskihausta.

Yhteystiedot

Oy Matkahuolto Ab

pääkonttori
Lauttasaarentie 8, PL 111
00201 Helsinki

Pääkonttorin vaihde: 020 710 5000
ma-pe klo 8 - 16

Puhelun hinta kiinteästä verkosta 8,28 snt/puhelu + 7,00 snt/min ja matkapuhelimesta 8,28 snt/puhelu + 17,00 snt/min.

Sähköposti: etunimi.sukunimi@matkahuolto.fi

Aikataulut, hinnat, lippu- ja paikkavaraukset

0200 4000

Ma-pe klo 8-19. Muina aikoina palvelunumerossa aikataulutiedusteluihin vastaa Eniro Sentraali Oy. Puhelun hinta 1,71 / min + pvm.

Eniro Sentraali Oy:n 0100 100 Numeropalvelu tarjoaa Matkahuollon aikataulu- ja hintatiedot ympäri vuorokauden kaikkina viikonpäivinä. Puhelun hinta.

Pakettipalvelujen valtakunnallinen palvelunumero

0800 132 582

ma-pe klo 8 - 18
numero on ilmainen

Löytötavarat

Katoamistapauksessa ensisijaisesti yhteys siihen bussiyritykseen, jonka bussilla on matkustanut.

Löytötavaroita voi tiedustella myös Suomen Löytötavarapisteestä ja Suomen Löytötavarapalveluista.


 

 

Discuss & brainstorm

Only members of this wiki are allowed to contribute to discussions. If you would like to participate in the discussion, send a membership request.