This is a free Purot.net wiki
Pages
  • View:

Palvelualojen ammattiliitto - PAM

Sisältöalue

PAM

                                              Palvelualojen ammattiliitto PAM


Palvelualojen ammattiliitto (PAM) on suurin Suomen ammattiliitto yksityisille yrityksille ja henkilöille. PAMiin kuuluu satoja tuhansia jäseniä eri aloilta, kuten kaupoista, ravintoloista, hotelleista, huoltamoilta ja kiinteistöaloilta sekä monilta muilta aloilta. Lisäksi PAM kuuluu Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestöön.
   PAMin tehtäviin kuuluu valvoa henkilöiden etuja työpaikoilla ja neuvotella työehtosopimuksia palvelualoille. PAM onkin neuvotellut yli 50 työehtosopimusta työnantajien kanssa. PAM sekä paikalliset toimijat, ammattiosastot ja luottamusmiehet yhdessä valvovat sopimusten ja työelämän lakien noudattamista.  
   Palvelualojen ammattiliiton 220 000 jäsenestä suurin osa (80 %) on naisia. Myös ulkomaalaisia kuuluu liittoon melkein 3000.
   PAM on perustettu vuonna 2000 neljästä palveluliitosta; Hotelli- ja ravintolahenkilökunnan liitto, Teknisten- ja erikoisammattien liitto, Kiinteistötyöntekijäin liitto sekä Liikealan ammattiliitto.
   Lisätietoa yrityksestä saa verkkosivuilta; http://www.pam.fi/Sivut/Default.aspx.

Discuss & brainstorm

Only members of this wiki are allowed to contribute to discussions. If you would like to participate in the discussion, send a membership request.