This is a free Purot.net wiki
Pages
  • View:

Pohjanmaan Matkailu Ry

Sisältöalue

Pohjanmaan Matkailu ry

Pohjanmaan Matkailu Ry

http://www.pohjanmaanmatkailu.fi/fi/etusivu

Tervetuloa Pohjanmaan matkailuun

Pohjanmaan Matkailu ry. perustettiin runsaat 30 vuotta sitten palvelemaan alueellisena markkinointi- ja myyntiorganisaationa maakuntien tarjontaa. Toiminta-alue kattaa kolme maakuntaa, Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjanmaan. Yhdistyksellä on tänä päivänä 22 jäsenkuntaa ja -kaupunkia sekä noin 50 jäsenyritystä ja -yhteisöä.

Strategiset tavoitteet

Kohottaa ja vahvistaa Pohjanmaan maakuntien yhteistä matkailullista imagoa.
Toimia alueen markkinoinnin veturina yli maakuntarajojen yhdessä muiden organisaatioiden kanssa sekä kotimaassa että ulkomailla.
Vahvistaa yhteistyötä ja avata jakelukanavia jäsenten tuotteille.
Vastata matkailun koordinoinnista ja kehitystyöstä.


Markkinointi

Vuosittain tehdään asiakas- ja tuotesuuntautunut markkinointisuunnitelma, joka pohjautuu pitkäntähtäimen tavoitteisiin.

Tärkeimmät markkina-alueet ovat kotimaa, Pohjoismaat, Venäjä ja osa saksankielistä Eurooppaa. Tärkeimmät asiakasryhmät kotimaassa ovat perheet ja kulttuurimatkailijat, ulkomailla kiertomatkailijat ja harrasteryhmät.

Tehokkaaseen työhön kuuluu yhteistyö jäsenten lisäksi Botnia Tourin, suuralue FinWestin sekä Matkailun Edistämiskeskuksen (MEK, www.mek.fi) kanssa. 

Pohjanmaan Kautta on tärkein markkinointiteema kotimaassa. Pohjanmaan kautta on palkittu useamman kerran vuodesta 2000 alkaen, mm. parhaan kotimaan messuosaston palkinto v. 2002 MATKA-messuilla, kunniamaininta v. 2003. Vuonna 2006 punaisen komian pohjalaistalon lisäksi oli uusi saaristoterasso, jonka tarkoitus oli houkutella asiakkaita Pohjanmaalle sekä maaseudulle että rannikolle. Joka tammikuu järjestettävät MATKA-messut ovat Pohjanmaan Matkailu ry:n tärkeimpiä toimenpiteitä yhdessä yhteistyökumppaneiden ja jäsenten kanssa. 

Suurin kampanja kotimaassa on Pohjanmaan Kautta - Via Österbotten. Kampanjalla on viiden vuoden aikana ylletty hyviin tuloksiin yhteistyössä, tuotekehityksessä ja imagon luomisessa. Markkinoinnissa iso mediakampanja tehdään pääosin kesällä Suomen johtavissa medioissa.

Lähde aktiivilomalle! 

Viikonloppuunkin mahtuu enemmän elämyksiä vähemmällä kiireellä.

Pohjanmaalla koet Suomen luonnon monimuotoisuuden

Katseen kantamattomat lakeudet vireine maaseutukeskuksineen, merestä "maailmanperintövauhdilla" nouseva rannikko sekä elävä, karun kaunis saaristo.

Matka Pohjanmaalle on matka pohjalaisuuteen

Pohjalaisuutta on moni pohtinut, Tuurin Anttikin kymmenisentuhatta sivua. Mikä mahtaa olla tulos? Jokainen pitäjä on erilainen ja ihmiset erilaisia joka pitäjässä. Yhteistäkin toki löytyy. Pohjalaisuudessa näkyy ja tuntuu mahtihenkisyyden ja sitkeyden lisäksi perhe- keskeskeisyys, käytännöllisyys, itsenäisyys, harrasmielisyys ja rehellisyys.

Suunnittele oma lomasi ja ohjelmasi omien harrastustesi tai alueen kulttuuri- ja tapahtumatarjonnan mukaan. Meiltä löydät valmiit paketit maaseutulomalle, latauslomalle, kaupunkilomalle, mökkilomalle, kulttuurilomalle ja kylpylälomalle - omalle lomallesi!

Pohjanmaan Matkailu on kerännyt alueen matkailutarjontaa yhdistyksen kotisivuille, mistä kätevästi linkit jäsenkunnan omalle sivustolle.  Räätälöimme tuotteita toiveittesi mukaisesti; rakennetaan yhdessä Sinulle mieluisa loma!

Myös kokous ja kongressipalveluita on laajasti tarjolla perinteisestä kokoustilasta suuriin auditorioihin ja oheisohjelma toteutetaan tilaajan tarpeiden mukaisesti.

Tietoa Pohjanmaan Matkailun jäsenkunnista ja niiden omaleimaisuudesta:

Vaasa - Suomen aurinkoisin kaupunki

Vaasa avaa Pohjanmaan kasvot länteen ja on Pohjanmaan henkinen kokoaja. Liikenneyhteydet ulkomaille ovat hyvät ja kansainväliset virtaukset saapuvat kaupunkiin nopeasti. Vaasa on alueen suurin kaupunki, jossa asukkaita on 57 600, joista 72 % on suomenkielisiä, 25 % ruotsinkielisiä ja 3 % muita kieliä äidinkielenään puhuvia.

http://matkailu.vaasa.fi/

Isojoki

Isojoki on yritteliäs ja luonnonkaunis kunta Pohjanmaan eteläosassa. Isojoen jokilaaksot ja kumpuilevat kangasmaastot tarjoavat matkailijalle viihtyisän ympäristön ja hyvät puitteet harrastuksille.

http://www.isojoki.fi/

Isokyrö - Kyrönjokivarren lakeuksilla

Kyrönjoen varrella sijaitseva Isokyrö tunnetaan keskiaikaisen Pohjankyrön suurpitäjän hallintokeskuksena. Seutua pidetään myös Kalevalassa kerrotun Pohjolan esikuvana. Suurpitäjän historiallisena muistomerkkinä kohoaa Kyrönjoen rannalla jykevä harmaakivikirkko vuodelta 1304.   http://www.isokyro.fi/

 

Karijoki


Karijoki  sijaitsee Etelä-Pohjanmaalla Karijoen ja Teuvanjoen laaksoissa Lapväärtinjoen pohjoispuolella. Viljavien peltoalueiden ohella kunnassa on laajat metsä- ja suomaastot. Pohjalaisena maaseutukuntana Karijoki tarjoaa asukkailleen väljyyttä ja luonnonläheisyyttä asumiseen ja mutkattoman henkisen ympäristön yritystoiminnalle.

http://www.karijoki.fi/

Kaskinen - idyllinen saarikaupunki

Kaskinen, Suomen pienin kaupunki, on mainio lomakohde lapsiperheille ja stressiä pakoon lähteneille matkailijoille. Vanhan puutalokaupungin rauhallisessa ilmapiirissä ja meren läheisyydessä voit unohtaa kiireen ja rentoutua! Kaikki palvelut löytyvät kävelymatkan päästä ja kaupungin ystävällinen ilmapiiri saa sinut välittömästi tuntemaan olosi kotoisaksi - tänne onkin aina kiva palata uudelleen!

http://www.kaskinen.fi/

Kauhajoki

Kauhajoen kaupunki on eteläisintä Etelä-Pohjanmaata Satakunnan rajalla. Kauhajoki on Länsi-Suomen läänin maapinta-alaltaan suurin kaupunki. Kaupungin asukasluku on
14 457.

http://www.kauhajoki.fi/

Korsnäs - Suomen läntisin kunta
Korsnäs on Suomen mantereen läntisin kunta. Kunnassa on pitkä ja kivinen rannikko Pohjanlahteen. Korsnäs kuuluu maailman ruotsinkielisimpiin kuntiin. Kunnan asukasluku on noin 2200 henkilöä ja yli 96 % heistä puhuu ruotsia äidinkielenään.

http://www.korsnas.fi/default.asp?id=start-fi-fi

 

Kristiinankaupunki - monipuolinen kaupunki

Idyllinen puutalokaupunki kutsuu jälleen vierailijoita kulkemaan pikkukaupungin kapeita kujia pitkin, tutustumaan ihastuttaviin kirkkoihin ja museoihin sekä nauttimaan ateriaa kimaltelevan veden äärellä.

http://edu.krs.fi/matkailu_turism/suomi/index.php

Laihia - nuukuuresta kuulu kunta

Laihian sijainti kolmostien ja valtatie 16:n risteyksessä sekä vain 24 kilometrin etäisyys Vaasasta tarjoavat erinomaiset liikenteelliset yhteydet.

http://www.laihia.fi/

Lapua

Lapua on kasvava, energinen, toimivien palveluiden sekä monipuolisen kulttuurin ja viihtyisän ympäristön kaupunki, jonka maisemassa vaihtelevat joet, peltolakeudet ja Simpsiön vuori.

http://www.lapua.fi/

Maalahti - uuden ja vanhan harmoninen kokonaisuus

Maalahdesta tuli itsenäinen pitäjä vuonna 1607. Nykyinen maalahden kunta perustettiin vuonna 1973 yhdistämällä Maalahden, Petolahden ja Bergön kunnat. Pohjois-Pirttikylä liitettiin Maalahteen vuoden 1975 alusta alkaen.

Vuonna 2007 Maalahti täyttää 400 vuotta ja kunnassa järjestetään erilaisi

Mustasaari - moni-ilmeinen kunta

Mustasaaressa saat aikasi kulumaan olitpa sitten kiinnostunut kulttuurista, historiasta, luonnosta, urheilusta tai rakennustekniikasta. Mikään ei liioin estä sinua yhdistelemästä erilaisia elämyksiä juuri itsellesi sopivaksi kokonaisuudeksi.

http://www.korsholm.fi/fi/default.aspx

 

Närpiö tomaattikaupunki

Närpiön kaupunki on vanhaa uljasta maalaisseutua, jolla on perinteitä jo 1300-luvulta. Kaupunki muodostuu monesta luonnonkauniista kylästä hyvin hoidettuine maalaistaloineen ja puutarhoineen. Vieraile kaupungissa, jonka tunnuksena on tomaatti - Närpiön "Punainen Kulta".

http://www.narpes.fi/fi

 

Oravainen - kautta aikojen

Ajellessasi valtatie 8:aa Länsi-Suomessa, sinun kannattaa pitää lepotauko Oravaisissa. Kirkonkylän korkealta ja kauniilta rannikolta kohtaat puhuttelevan näkymän yli avoimen meren ja saariston. Löytöretki Oravaisiin laajentaa tietämystäsi Suomen ja Ruotsin yhteisestä historiasta ja teollistumisen varhaisesta tulosta Pohjanmaalle. Siitä lähtien ovat eri teollisuuden aikakaudet seuranneet toisiaan Oravaisissa.

http://www.oravais.fi/kommunen/suomea/

 

Teuva

Teuva sijaitsee Länsi-Suomen läänissä Etelä-Pohjanmaalla, Suupohjan seutukunnassa. Teuva on osaksi tasaista lakeutta ja osaksi kankaremaata. Luonnonnähtävyyksistä mainittavimpia ovat Parravuori (140 m) kivipeltoineen ja Pirunpesä (luola). Teuvalla arvostetaan kulttuuria ja perinteitä. Yrittäminen on verissä Teuvalla, kuten muuallakin Etelä-Pohjanmaalla. Teuvalaisen pk-yrittäjyyden vahvoja aloja ovat puu- ja huonekaluteollisuus, metalliteollisuus, maatalous ja uusimpana muoviteollisuus.

http://www.teuva.fi/e/

Vähäkyrö - kauneimmat hetket sinisellä tiellä

Tervajoelta kirkonkylän kautta Vaasaan kulkeva entinen valtatie seurailee Kyrönjoen vehmaita rantoja. Reitti halkoo kauneinta pohjalaista kulttuurimaisemaa ja sen varrella riittää useita historiallisia tutustumiskohteita ja vilkkaita tapahtumia.

http://www.vahakyro.fi/

 

Vöyri-Maksamaa - Pohjanmaan maakunnan uusin kunta

Vöyrin ja Maksamaan kunnat liittyivät 1.1.2007 yhteen ja syntyi uusi Vöyri-Maksamaan kunta. Vöyri-Maksamaalla kohtaavat maa ja meri, kulttuuri ja urheilu, viihtyisät asuinalueet ja luonnonläheinen vapaa-ajanasuminen, palvelut ja teollisuus sekä alkutuotanto. Uusi kunta tarjoaa asukkailleen, yrittäjilleen ja vierailleen aivan uuden elintilan ja palvelujen kirjon.

http://www.vora.fi/uusi-vuosi-uusi-kunta/

Ähtäri

Ähtäri on ympärivuotinen matkailukohde, jossa vierailee vuosittain noin 150 000 matkailijaa. Ähtärin Eläinpuistossa voi kohdata luonnonmukaisessa ympäristössä yli 300 eläintä, jotka edustavat yli 60 lajia. Runsas vesistö antaa vesiharrastuksiin hyvät puitteet ja opastetuilla luontoreiteillä on hyvä kohottaa kuntoa. Runsasluminen talvi tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet hiihtoon ja moottotrkelkkailuun sekä muihin talvisiin harrastuksiin. Eläinpuisto ja Mesikämmen-kylpylä ovat avoinna joka päivä myös talvella. Majoituspaikkoja on lähes tuhat mökeistä hotelliin. Kesä- ja talvitapahtumat tuovat vaihtelua vapaa-aikaan.

http://www.ahtari.fi/

 

Linkkejä vierassatamista ja matkailukohteista palveluineen:

 

Miksi liittyä jäseneksi - yhdessä olemme vahvempia
Liity Pohjanmaan Matkailu ry:n yritysjäseneksi. Jäsenyys mahdollistaa vahvan organisaation, joka ajaa matkailuyritysten asiaa matkailussa ja markkinoinnissa.

Jäsenedut

Jäsenkirje ja tiedotteet noin 10 kertaa vuodessa.
Erikoishinta pääesitteessä Pohjanmaan Kautta - Via Österbotten sekä FinWest esitteessä.
Mukaanpääsy myyntimanuaaleihin ja internettiin ryhmätuotteilla. 
Osallistuminen markkinointitoimenpiteisiin omakustannushintaan (messut,workshopit,markkinointikiertueet).
Oman yrityksen esittely www.pohjanmaanmatkailu.fi, sivuilla, logo, kuva ja tarjouspyyntölomake omaan sähköpostiin sen kautta sekä linkki omalle kotisivulle veloituksetta. Sivut kolmella kielellä; ruotsiksi www.osterbottensturism.fi, englanniksi, www.botniatourist.com.
Pääsy jäsenhintaan Online nettikauppaan.
Matkailupalvelujen kokoaminen myytäviksi tuotteiksi, konsultointi.
Tiedottaminen asiakkaille.
Laaja asiakasrekisteri osoitetarroilla 0,17 / valmis etiketti. Osoitteiden määrä on noin  7 000 kpl ympäri Suomea.
Matkanjärjestäjä- ja toimittajavierailut jäsenyrityksiin.
Infoa ja palvelua yhdistyksen mahdollisesti hallinoimista projekteista.

Tärkeämmät markkinointityökalut

Pohjanmaan kautta -esite
Internetportaali www.pohjanmaanmatkailu.fi

Tuotemanuaali sekä suoramainonta ammattilaisille
Kotimaan messut ja workshopit, joista MATKA-messut ovat vuoden tärkeimmät
Ulkomaan FinWest-kampanjat
Tutustumismatkat
FinWest -hankkeen kanssa suunnitellaan ulkomaan markkinointitapahtumat. Tässä työssä tärkeä markkinointityökalu on Suomen matkailuportaali www.visitfinland.com. FinWest esitteet ja myyntimanuaalit ovat nekin tärkeitä työkaluja ulkomailla.

Asiantuntemus

Yhdistys järjestää tarpeen mukaan koulutusta, jossa asiantuntijat antavat opetusta ja jakavat informaatiota jäsenille heidän tarvitsemiltaan aihealueilta. Yhdistys on jäsenenä Pohjanmaan Kauppakamareissa, SUOMA - alueellisten matkailuorganisaatioiden yhdistyksessä. Täältä saatu informaatio tulee jäsenten käyttöön.

Pohjanmaan Matkailu Ry
Raastuvankatu 30
65100 Vaasa
Puh. 06-325 1125
Fax. 06-312 5833
office@botniatourist.com 
www.botniatourist.com


Yhdistyksen vakituiset työntekijät ovat toiminnanjohtaja Erkki Laakso ja markkinointikoordinaattori Kurt Back, joilla molemmilla on vankka matkailualan kokemus. Hankepäällikkönä toimii Kenth Nedergård ja Cisse Grönholm, sekä Carola Ingman asiakaspalvelija

Hallituksen kokoonpano vuonna 2011:

Puheenjohtaja: Veli-Matti Laitinen, Vaasa

Heikius Katarina, Mustasaari (varajäsen Pinola Ulla-Maj, Maalahti)

Heir Kjell, Vöyri (varajäsen Södergård Ritva, Hemgården RH; Vöyri) 
Kallionpää Paula, Kauhajoki (varajäsen Hapuanoja Kaija, Isojoki)

Luukkonen Tuomas, Wasalandia (varajäsen Raimo Halvars, Laihia)

Makkonen Heikki, Ähtärin kaupunki (varajäsen Ulfvens Niklas, Pohjanmaan liitto)

Mikkola Mervi, Lapua (varajäsen Pöntinen Kaj, Lapua)

Nevala Marjo, Teuva (varajäsen Varamäki Anne-Marie, Teuva)

Vainio Pasi, Härmän Kuntokeskus (varajäsen Karhu Miira, Isokyrö)

Vuori Kirsti, Kauhajoki (varajäsen Hakola Taija, Kauhajoki)

Wesander Raymond, Närpiö (varajäsen Kaseva Margit, Kaskinen)

Discuss & brainstorm

Only members of this wiki are allowed to contribute to discussions. If you would like to participate in the discussion, send a membership request.