This is a free Purot.net wiki
Pages
  • View:

Scandia Rent

Kotimainen vuonna 1960 perustettu Scandia Rent on yksi Suomen suurimmista autovuokraamoketjuista, jolla on toimipaikkoja läpi Suomen. Scandia Rentillä on jatkuvasti kasvava jo yli 50 toimipaikan verkosto ja monipuolinen, lähes 1500 auton kalusto.

Scandia Rent on yrittäjävetoinen autovuokrausalan erikoisliike, jossa paikallisyrittäjät operoivat omalla kalustollaan. Scandia Rentilla on maan laajin paketti- ja muuttoautojen tarjonta.

Scandia Rent tarjoaa autovuokrausta yksityisille, yrityksille, seuroille, organisaatioille ja mm. valtion laitoksille.

 

Palvelut ja tuotteet

Ajoneuvot

Scandia Rentin kalustoon kuuluvat henkilöautot, farmariautot, tila-autot, pikkubussit, maasturit, pakettiautot, muuttoautot, kuorma-autot, työkunta- ja kiinteistöhuoltoautot.

Vuokraukset ulkomaille

Scandia Rentistä voit varata vuokra-auton myös noin 120 maasta edulliseen hintaan, palvelutoimistoja on noin 25.000. Palvelu on toteutettu kansainvälisen CarTrawlerin kanssa.

Sijaisauto

Vahingon sattuessa syyttön osapuoli saa käyttöönsä Scandia Rent sijaisauton oman autonsa korjauksen ajaksi. Syyllisen osapuolen vakuutusyhtiö korvaa vuokrakustannuksista 94% jos sinulla on oma tai rahoitusleasingauto ja 100% jos olet hankkinut autosi huoltoleasingillä. Vakuutusyhtiö korvaa Scandia Rentille korkeintaan asiakkaan omaa autoa vastaavan sijaisautovuokrauksen autokorjaamon ilmoittamalta korjausajalta.

Scandia Rent 24h Assistance -hätäpalvelu

 Vuokrattavat autot ovat uusia tai uudenveroisia, mutta jos asiakkaan matka Scandia Rent -vuokra-autolla katkeaa onnettomuuden, teknisen vian tai muun ongelman vuoksi  24h palvelunumero  auttaa. Asiointikielet Suomi, Ruotsi ja Englanti.

Ikärajat

Scandia Rentissä ikäraja on 21 vuotta pienten autojen osalta. Keskisuurissa autoissa ikäraja on 23 ja kaikkein suurimmissa autoluokissa 25 vuotta. Lisäksi kuljettajalta vaaditaan vähintään vuoden ajokokemus.

 

Leasing

Scandia Rent tarjoaa myös leasingia, eli autojen pitkäaikaista vuokrausta. Vuokrausaika on keskimäärin 2-5 vuotta.

Huoltoleasing

Huoltoleasingissa asiakas ostaa auton käyttöoikauden tietyksi ajaksi. Tällöin leasingyhtiö kustantaa auton korjaukset, keliä vastaavat renkaat ja huollot. Myös vakuutukset ja ajoneuvoverot (=käyttömaksut) voidaan asiakkaan halutessa liittää Scandia Leasing sopimuksen kk-hintaan. Asiakakkaan kannattaa arvioida tarkasti tarvitsemansa keskimääräinen ajokilometrimäärä esimerkiksi kuukaudessa. Jos ajoa tulee välillä suunniteltua enemmän, ajomäärä lasketaan koko sopimusajalta, jolloin ajomäärältään hiljaisemmat kaudet tasoittavat lisäkilometrejä. Jos taas ajomäärä tuntuu jatkuvasti olevan suurempi kuin sopimukseen sisältyy, kannattaa sopimuksen kilometrimäärää nostaa.

Rahoitusleasing

Rahoitusleasingissä asiakas ostaa auton käyttäen tarjottua rahoitusta. Huollot ja korjaukset eivät kuulu  kuukausimaksuun vaan asiakas maksaa ne itse. Tästä syystä rahoitusleasingissä kilometrien määrällä ole niin suurta merkitystä. Leasingsopimusta tehtäessä autolle määritetään jäännösarvo eli auton hinta sopimuskauden päättyessä. Auton jäännösarvo pyritään määrittämään markkinahintaa alhaisemmaksi. Asiakas saa rahaa takaisin, jos auto myydään arvioitua jäännösarvoa suuremmalla summalla. Jos auton arvo on pienempi kuin jäännösarvo, maksetaan lisävuokraa. Sopimuskauden päätyttyä voi siis saada hyvitystä hyvin pidetystä autosta.

Discuss & brainstorm

Only members of this wiki are allowed to contribute to discussions. If you would like to participate in the discussion, send a membership request.