This is a free Purot.net wiki
Pages
  • View:

Singapore

Sisältöalue

 

 

 

SINGAPORE

 

 

 

                             

 

VIRALLINEN NIMI: Singaporen tasavalta

VALTIOMUOTO: Tasavalta, yksikamarinen kansanedustuslaitos

PÄÄKAUPUNKI: Singapore

PINTA-ALA: 693 neliökilometria

AIKAERO SUOMEEN: kesällä +5t ja talvella +6t

ASUKASLUKU: yli 4milj.

VÄENTIHEYS: 6 243,9 as./neliökilometri

VIRALLISET KIELET: Malaiji, kiina, tamili, englanti.Paikallinen kieli singlish on

sekoitus naapurivaltioiden kielestä ja muistuttaa englantia

LUKUTAITOISUUS: 92,5%

USKONNNOT: Budhalaisia ja taolaisia 51%, muslimeja 15%, kristittyjä 15%, hinduja4%, muita 15%

VÄESTÖ: Kiinalaisia 76,8%, malaijia 13,9%, intialaisia 7,9%, muita 1,4%

RAHAYKSIKKÖ: 1 Singaporen dollari (SGD)= 100 senttiä. 1Euro = n.1,70S$

ELINKEINOT: Palvelut 66,2%, teollisuus 33,8%, maatalous 0%

BKT/ASUKAS: 27 580 Us$

ILMASTO: Trooppinen, ilman selviä vuodenaikojen vaihteluita. Keskilämpötila ympäri vuoden n +27C

KORKEIN KOHTA: Bukit Timah 166m

JULKINEN LIIKENNE: Metro eli Mass Rapid Transit (MRT) erinomainen kulkuväline liikkuessa saarella paikasta toiseen. Siihen kuuluu neljä linjaa ja metrot ovat ilmastoituja ja vuorovälit tiheitä. Kertalippu matkasta riippuen on S$ 0,80-2,00, johon lisätään S$1 pantti. Taksilla ajaminen on myös edullista.

SÄHKÖVIRTA: 220/240 volttia, 50Hz.Suomalaisiin sähkölaitteisiin pitää olla kolmiopäinen adapteri, joka kannattaa hankkia jo Suomesta

PASSI: Suomen kansalainen tarvitsee voimassa olevan passin, viisumia ei tarvitse hankkia etukäteen. Passin on oltava voimassa 6kk maastapoistumisen jälkeen.

ROKOTUKSET: Matkailijalle suositeltavat rokotukset ovat hepatiitti-A, kurkkumätä-jäykkäkouristus ja tuhkarokko-sikotauti-vihurirokko

SINGAPOREN HÄTÄNUMEROT: poliisi 999, ambulanssi ja palokunta 995

 

YHTEYSTIEDOT: SUOMEN SUURLÄHETYSTÖ, SINGAPORE

Embassy of Finland

101 Thomson Road

#21-03 United Square

Singapore 307591

puh. +65-6254 4042

Fax. +65-6253 4101

Suurlähetystön verkkosivut. www.finland.org.sg

Hätätapauksissa virka-ajan ulkopuolella voi soittaa numeroon

+358-9-1605 5551 (Suomen ulkoasiainministeriö)

 

 

 

 

 

 

 

 

HISTORIA

 

Harvaanasutusta kalastajakylästä alkanut nousu, ensin Engalnnin siirtomaana, toisen maailmansodan aikana Japanin miehittämänä ja sodan jälkeen osana Malesiaa, huipentui 1965, kun Singapore julistautui itsenäiseksi valtioksi. Itsenäistymisen jälkeen taloudellinen menestys on ollut nopeaa , johon on vaikuttanut ulkoiset investoinnit ja oman tuotannon teollistuminen, etenkin elektroniikkateollisuus.

 

 

 

SINGAPORE MATKAILUMAANA

 

Singapore on kuuluisa siisteydestään, vihreydestään, pilvenpiirtäjistään, monikultturisesta ruokatarjonnastaan ja runsaista ostosmahdollisuuksistaan.

 

Monenlaiset kiellot ja lait tulevat tutuksi maassa, missä sakot voi saada roskaamisesta tai punaisia päin kulkemisesta. Kannattaa olla tarkkana, mitä kylteissä on kielletty, koska sakot näistä rikoksista voi olla jopa 1000e.

 

Singaporessa voi viettää aikaansa puistoalueilla ,joita on mm. Sentosan saarella. Se onkin varsinainen huvittelukeidas rantoineen ja kauppoineen puiston lisäksi. Sinne pääsee esim. köysiradalla Faber Hilliltä.

Faber Hill on myös nähtävyys jo sinänsä panoraamaisesta näköalastaan Singaporeen.

 

Singaporesta löytyy myös muita puistoalueita, kuten Singapore Botanic Gardens, joka on jaettu alueisiin eri teemojen mukaan ja jonka keskellä olevalla järvellä uiskentelee Autraliasta tuotuja mustajoutsenia.

 

Singaporen eläintarha, Singapore Zoo on kuin kulkisi keskellä viidakkoa.Osa eläimistä on vapaana ja sieltä löytyy myös paljon jo uhanalaisia lajeja. Öisin siellä järjestetään suosittuja yösafareita.

 

Kaupunki on kuin suuri ostoskeskus.Saarelta löytyy yli 200 kauppakeskusta ja lukuisia ostoskatuja. Tunnetuin ostoskatu on Orchard Road. Muita etnisiä kaupunginosia, joista löytyy mielenkiintoista ostettavaa, ovat mm. Chinatown ja Pikku-Intia. Paras aika shoppailijalle on kesä-heinäkuussa, kun siellä järjestään suuret alennusmyynnit, Great Singapore Sale.

 

Ruokakulttuurin vaikuttaa suuresti asukkaiden etniset taustat ja historia. Ruoka on edullista ja hyviä ruokapaikkoja on melkein joka kadunkulmassa. Paikalliset syövät hawker centereissä eli ”kaupustelukeskuksissa ,missä on kymmeniä, jopa satoja ruokapaikkoja ja kojuja. Ruoka on pääasiassa aasialaista, mutta joitakin länsimaalaisiakin joukosta löytyy. Myös kallimpia ravintoloita on kaupungissa runsaasti.

 

Tiukkojen sääntöjen ja kontrollin maassa yöelämä on kuitenkin varsin vilkasta. Baarit ja klubit ovat keskittyneet Singapore-joen rannoille. Alkoholijuomien hinnat ovat melko korkeat, mutta kannattaa seurata hppy hour-tarjouksia, joita löytyy useammasta baarista alkuillasta. Ehkä kuuluisin drinkki, Singapore Sling, kannattaa käydä testaamassa Raffles-hotellin Long Barissa.

 

Erilaisia konsertteja, näyttelyitä ja teatteriesityksiä löytyy Marina Bay-satama-alueella sijaitsevassa suuressa Esplanade Theatres on the Bay- viihdekomplekissa, mistä löytyy myös ostoskeskus ja paljon ravintoloita.

 

Parhaiten Singaporeen pääsee Finnairin suorilla lennoilla. Vierailijaa odottaa ensimmäisenä Singaporen kansainvälinen lentokenttä, Changi Airport, joka jo sinänsä on nähtävyys. Siellä pystyy hyvin viettämään koko päivän vaikkapa kattoterassin uima-altaalla, kylpylässä tai kauneussalongissa. Kentältä löytyy myös mm. perhos-, orkidea-, kaktus- ja saniaispuutarhat ja elokuvateatteri.

 

 

Internet-linkki: Singaporen matkailutoimisto www.singaporecitytourist.com/

Lähteet: Geographica (maailmankartasto, maanosat, maat, kansat);2008

OK-matkat: Hyvä tietää ennen matkaa

Metro-lehti: Orwellilainen paratiisi, Kimmo Kiviaho; 3/2012

National Geographic Traveler: The Perfect Airport

www.mtv3.fi/matkailu/ulkomaat

Matkalukku-Plaza: Singapore-Pilvenpiirtäjiä ja sademetsän tunnelmaa

www.fomin.finland.fi: matkustustiedote; 2012

www.thl.fi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Discuss & brainstorm

Only members of this wiki are allowed to contribute to discussions. If you would like to participate in the discussion, send a membership request.