This is a free Purot.net wiki
Pages
  • View:

Suomen Latu ry

Suomen Latu on kunto-, terveys- ja virkistysliikunnan keskusliitto, jonka tavoite on liikuttaa suomalaisia. Siihen kuuluu 225 jäsenyhdistystä ympäri Suomea ja niiden 77 000 jäsentä. Suomen Latu on perustettu vuonna 1938 ja siitä lähtien sen toiminta on kasvanut ja kehittynyt eri lajimuotoihin.

Suomen Ladun tärkein tehtävä on ulkoilumahdollisuuksien edistäminen, joka toimii valtakunnallisesti keskusjärjestönä ja paikallisesti latuyhdistyksinä. Heidän visio on pitää suomalaiset eniten liikkuvien kansojen joukossa.

 

Ulkoilijan etuihin vaikuttaminen

 

Suomen Latu tekee valtakunnallisesti ulkoiluolosuhteiden edunvalvontaa tukemalla jäsenyhdistysten toimintaa materiaalien ja neuvonnan avulla. He ottavat kantaa lakiehdotuksiin, hoito- ja käyttösuunnitelmiin ja muihin tärkeisiin ulkoiluun ja sen olosuhteisiin vaikuttaviin päätöksiin. Suomen Latu on kehittänyt vuonna 2009 Suomen ulkoilumahdollisuuksien katselmus (Sulka 2) -hankeen, jossa tuotetaan tietoa kuntien ulkoiluolosuhteiden kehittämiseksi.

Paikallisena vaikuttajana Suomen Ladun jäsenyhdistykset tekevät yhteistyötä kunnan eri hallintoalojen kanssa ulkoiluolosuhteiden edistämiseksi ja tapahtumien järjestämiseksi. Yhdistykset tekevät myös yhteistyötä kaavoituksen kanssa kehittäessä ulkoilureittejä. Suomen Latu vaikuttaa edunvalvontaan toki myös lajien kautta kouluttamalla ja järjestämällä erilaisia tapahtumia lajien parissa.

 

Haluatko mukaan liikkumaan?

 

Suomen Latu tarjoaa uusia ja perinteisiä urheilulajeja, joita voi lähteä kokeilemaan yhdessä muiden jäsenten kanssa. Uusia lajeja, jotka ovat tällähetkellä liikkujien suosiossa ovat mm. geokätköily, maastorullaluistelu ja lumikenkäily. Kaikille tuttuja urheilulajeja löytyy mm. hiihtoa, uintia ja pyöräilyä. Jäsenyhdistyksestä riippuen urheilulajeja on tarjolla pienistä lapsista nuoriin ja vanhempaan väkeen. Jäsenyhdistykset järjestävät myös paljon ohjaajakoulutuksia. Katso tulevat liikuntatapahtumat http://www.suomenlatu.fi/suomen_latu/ajankohtaista/.

 

lapsetluontoonlogo.jpeg

 

Suomen Ladun jäseneksi on kaikki tervetulleita ja jäseneksi voi ilmoittautua Suomen Ladun jäsenyrityksen kautta http://www.suomenlatu.org/yhdistyshaku/. Jäsenetuna saa Latu & Polku -lehden kuusi kertaa vuodessa, oman yhdistyksen tiedotteita sekä muita liikunnallisia etuja. Lisätietoja jäseneduista http://www.suomenlatu.fi/suomen_latu/jasenedut/.

 

Yhteystiedot

 

Posti- ja käyntiosoite
Radiokatu 20, 00240 Helsinki

Avoinna ma-pe 9.00-15.00

Vaihde puh. 044 722 6300

Jäsenasiat puh. 044 722 6301, 
jasenpalvelu (at) suomenlatu.fi

Kurssit ja koulutukset puh. 044 722 6315, 
koulutus (at) suomenlatu.fi

Lomaosakkeet puh. 044 722 6317

Viestintä viestinta (at) suomenlatu.fi

Latu & Polku -lehti latujapolku (at) suomenlatu.fi

Laskutusosoite
Verkkolaskut:
003702021921140
välittäjätunnus NDEAFIHH
 
Paperilaskut:
Suomen Latu ry
Suomen Liikunta ja Urheilu
Laskut 140
Radiokatu 20
00093 SLU
 

Discuss & brainstorm

Only members of this wiki are allowed to contribute to discussions. If you would like to participate in the discussion, send a membership request.