This is a free Purot.net wiki
Pages
  • View:

Suomen Maaseutumatkailuyrittäjät ry

Suomen Maaseutumatkailuyrittäjät ry

Suomen Maaseutumatkailuyrittäjät ry eli SMMY on vuonna 1995 perustettu maaseutumatkailuyrittäjien yhdistys, jonka tarkoitus on toimia maaseutumatkailupalveluita tuottavien yrittäjien yhdyssiteenä, valvoa jäsentensä ammatillisia, sosiaalisia ja yleisiä taloudellisia etuja sekä edistää ja kehittää maaseutumatkailua. Jäsenyrityksiä SMMY:llä on 177 kpl (1.10.2011), lisäksi kannattajajäseninä yksittäisiä maaseutumatkailun toimijoita ja kehittäjiä.

 

Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys kokoaa maaseutumatkailupalveluita tuottavat yksityiset henkilöt ja yhteisöt jäsenikseen, tekee aloitteita ja esityksiä alan toimintaedellytysten kehittämisestä ja muista alaan liittyvistä keskeisistä kysymyksistä sekä antaa selvityksiä ja lausuntoja maaseutumatkailua lähellä oleville yhteisöille ja viranomaisille, järjestää kokouksia, koulutustilaisuuksia, retkiä ja tutustumismatkoja, edistää tuotekehitystä sekä jäsenten välistä yhteistyötä, luo ja kehittää jäsenistönsä keskuudessa myönteistä palveluasennetta ja ammattitaitoa matkailukohteiden ja tarjottavien palveluiden hyvän tason varmistamiseksi ja edistää paikalliskulttuurin omaleimaisuuden vahvistamista sekä luonnon tarjoamien mahdollisuuksien hyödyntämistä kestävän kehityksen periaatteisiin perustuen.

 

Yhdistyksen nettisivuilta löytyy hakukone, jolla asiakkaat löytävät etsimänsä maaseudun matkailupalvelut helposti. Hakukonella valitaan haluttu alue/alueet Suomesta (jaettu 4 piiriin; 1. Etelä-Suomi ja saaristoalue, 2.Järvi-Suomi, 3. Lappi ja 4. Länsirannikko) ja tämän jälkeen haluttu palvelu/palvelut, joita ovat ruoka, tilausruoka, majoitus, mökkimajoitus sekä aktiviteetit. Tämän jälkeen hakukone näyttää kyseiset kriteerit täyttävät yritykset ja niiden yhteystiedot. Hakua voi tarkentaa myös vapaasanahaulla.

 

Yhdistys toimii yhteistyössä elinkeinoelämän järjestöjen kanssa. Yhdistyksen tarkoituksena ei ole voiton tai muun välittömän taloudellisen edun tavoitteleminen.

 

 

Lisätietoa yrityksestä saa parhaiten yrityksen omilta nettisivuilta, http://www.smmy.fi/ sekä myöskin heidän facebook-sivultaan https://www.facebook.com/pages/SMMY-Suomen-Maaseutumatkailuyritt%C3%A4j%C3%A4t-ry/221326371227292?sk=wall#!/media/set/?set=a.229567900403139.78663.221326371227292&type=1, yhteistyökumppanien sivuilta kuten mm. Suomen luontoyrittäjyysverkosto ry http://www.luontoyrittaja.net/88.html sekä hakemalla

viranomaisrekisteristä; http://www.prh.fi/fi/yhdistysrekisteri/yhdistys_tietopalvelut/sahkoiset_palvelut/yhdistysnetti/hakuohje.html

 

 

Discuss & brainstorm

Only members of this wiki are allowed to contribute to discussions. If you would like to participate in the discussion, send a membership request.