This is a free Purot.net wiki
Pages
  • View:

Suomen Retkeilymajajärjestö SRM ry

Suomen Retkeilymajajärjestö SRM ry

 

Suomen Retkeilymajajärjestö (SRM) on hostellitoiminnan keskusjärjestö Suomessa. Sen perusti vuonna 1935 joukko nuoriso-, liikunta- ja retkeilyjärjestöjä. Tavoitteena oli kehittää Suomeen edullisia majoituspalveluja tarjoava verkko, joka kytkeytyisi kansainväliseen retkeilymajajärjestelmään.

Nykyisin SRM-ketjuun kuuluu 65 suomalaista hostellia, joiden toimintaa SRM ohjaa ja valvoo sekä hoitaa tiedotusta ja markkinointia. Ympärivuotisten hostellien lisäksi on paljon kesäisin avoinna olevia hostelleja, jotka talvisin toimivat oppilasasuntoloina tai ovat muussa käytössä. Hostellit on luokiteltu kolmeen eri tasoluokkaan varustetason mukaan. Huonekoot vaihtelevat yhden hengen huoneista 6-8 hengen makuusaleihin. Useimmissa hostelleissa on myös perhehuoneita, joten hostellimajoitus sopii erinomaisesti myös perheille. Hostelliyön hinta koostuu vuodepaikasta, lisäpalveluita voi ostaa erikseen, esimerkiksi aamiaisen tai vuodevaatteet - makuupussin käyttö on yleensä kielletty hygieenisistä syistä. Hostelleissa on useimmiten itsepalvelukeittiö ja pyykinpesumahdollisuus sekä vuokralokeroita arvotavaroiden säilytykseen. Suihkut ja WC:t sijaitsevat usein käytävillä eivätkä huoneissa, mutta poikkeuksia löytyy.

SRM:n jäsenjärjestöjen jäsenet ovat oikeutettuja SRM:n jäsenetuihin.

 

Majoitusetu SRM-hostelleissa

SRM:n jäsenjärjestöjen henkilöjäsenet saavat kotimaan hostelleissa 2,50 e/henkilö/vrk alennusta normaalista majoitushinnasta. Parhaiten jäsenyyden todistaa voimassaolevalla jäsenjärjestön jäsenkortilla, jossa on SRM:n kolmiologo. SRM:n sivustolla www.hostellit.fi voi tehdä varauksen suomalaisiin hostelleihin. Etukäteisvaraus on suositeltavaa niin kotimaassa kuin ulkomailla, erityisesti matkustettaessa kesä- ja sesonkiaikoina.

 

Kansainvälinen hostellikortti jäsenhintaan

SRM-hostellit kuuluvat myös kansainväliseen Hostelling International (HI) -ketjuun, joka kattaa yli 90 hostellijärjestöä 90 maassa ja yli 4000 hostellia. Kansainvälisenä tunnuksena on mökki ja kuusi -merkki.

SRM:n jäsenjärjestöjen jäsenet saavat alennettuun hintaan kansainvälisen hostellikortin, joka oikeuttaa jäsenhintaiseen yöpymiseen kaikissa HI-hostelleissa ympäri maailman. Useimmissa hostelleissa kortti on ehtona yöpymiselle. Kortilla saa myös muita etuja ja alennuksia kotimaassa ja ulkomailla. Kortin voi ostaa tai tilata SRM:n toimistosta tai verkkokaupasta (www.hostellit.fi).

  • aikuisten kortti (yli 17-v.) 12 e (normaalisti 17 e)
  • juniorikortti (4-16 v.) 5 e (norm. 10 e)
  • perhejuniorikortti 2 e, kun vanhemmat ostavat samanaikaisesti itselleen kortin
  • ryhmäkortti (vähintään 10 henkeä) 50 e

Kortti on henkilökohtainen ja voimassa vuoden ostopäivästä. Ulkomaisiin hostelleihin voi tehdä varauksen www.hihostels.com -sivuilta.             

 

 

Hostelliviesti

SRM:n sähköinen tiedotuslehti Hostelliviesti ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Lehdessä kerrotaan hostellimaailman uutisia kotimaasta ja maailmalta. Lehden voi lukea osoitteessa www.hostelliviesti.fi

 

Hostelli on edullinen ja elämyksellinen majoitusvaihtoehto, parhaimmillaan uusia ystäviä ja näkökulmia antava yhteisöllinen kokemus!

Jokaisen hostellin perusperiaatteisiin kuuluu edullisuus, välittömyys, siisteys ja turvallisuus. Näiden lisäksi jokainen hostelli tarjoaa ripauksen omaa persoonallisuutta. Hostelleja löytyy niin kaupungeista kuin maaseudulta; monissa hostelleissa on tarjolla myös valikoima harrastusmahdollisuuksia ja ohjelmapalveluja, vaikkapa kalastusta, vaellusta, ratsastusta tai leirikoulua.

 

 

 

Lisätietoja:

Suomen Retkeilymajajärjestö, Yrjönkatu 38 B 15, 00100 Helsinki (toimisto avoinna ma 9-18, ti-pe 9-16)

puh. 09-5657150

sähköposti: info@srm.fi

www.hostellit.fi

www.hihostels.com

 

Lähde: www.hostellit.fi

 

 

 

 

Discuss & brainstorm

Only members of this wiki are allowed to contribute to discussions. If you would like to participate in the discussion, send a membership request.

Hei

Yritin lähettää antamaanne sähköpostiosoitteeseen info at smr.fi kysymyksen josko voisitte lähettää jäsenkortin Hämeenlinnaan kotiosoitteeseeni, jos maksan sen tililleni.
Sähköposti toi viestini kuitenkin takaisin, ja ilmoitti että osoite ei ole voimassa. Hmmmm....
Miten saan teihin yhteyttä?
anonymous   (20.10.2015 17:17)
 

hei kaikki
anonymous   (20.08.2015 10:56)