This is a free Purot.net wiki
Pages
  • View:

Terveys

Terveydenhuolto

Rokotukset

Terveydenhuolto

Sairaalaolot ovat hyvät. Kaikkien erikoislääkäreiden samoin kuin laboratorio- ja hoitolaitosten palveluita on saatavilla. Suomalaisella Kanadaan matkustavalla on tapaturmien ja sairaustapauksien varalta ehdottomasti oltava matkavakuutus. Terveyspalvelut ovat Kanadan terveydenhoitojärjestelmään kuulumattomille erittäin kalliita.

Kanadalainen terveydenhuoltojärjestelmä perustuu kansalliseen sairausvakuutusohjelmaan (Medicare). Sen tarkoituksena on varmistaa, että jokainen kansalainen ovat kohtuullisen matkan etäisyydellä välttämättömistä lääkäri- ja sairaalapalveluista. Ohjelma toimii ennakkomaksuin.

Rokotukset

Rokotteilla pystytään ennaltaehkäisemään useita hengenvaarallisiakin tauteja.

Suomen kansallinen rokotusohjelma sisältää (kaikille suositeltava rokotesuoja):

  • Kurkkumätä, jäykkäkouristus rokotuksen 10 vuoden välein.
  • Tuhkarokko, sikotauti, vihurirokko rokotuksen (MPR). Jokaisella aikuisella tulisi olla joko sairastettujen tautien tai kahden MPR-rokoteannoksen antama suoja tuhkarokkoa, vihurirokkoa ja sikotautia vastaan.

 

  • Länsi-Niilin virus leviää tartunnan saaneiden hyönteisten piston välityksellä. Tartunta aiheuttaa flunssan tapaisia oireita, mutta se voi olla vakava terveysriski henkilöillä, joilla on alentunut immuniteetti. Kanadan terveysvirasto kehottaa suojautumaan Länsi-Niilin virusta vastaan asianmukaisella pukeutumisella ja välttämällä seisovan veden läheisyyttä sekä varmistamalla, että hyönteisiä ei pääse sisätiloihin. Länsi-Niilin virusriski on olemassa kesäisin, ja syksyisin siihen saakka, kunnes pakkaset alkavat. Kanadan terveysvirasto antaa suojautumisohjeet paikkakunnilla, joilla virusta esiintyy. Virusta vastaan ei ole rokotusta eikä lääkkeitä. Lisätietoja tarttuvista taudeista Health Canadan verkkosivuilta.

 

Lähde: www.rokote.fi, Health Canada

Discuss & brainstorm

Only members of this wiki are allowed to contribute to discussions. If you would like to participate in the discussion, send a membership request.