This is a free Purot.net wiki
Pages
  • View:

TJÄREBORG

Matkatoimisto Tjäreborg perustettiin alun perin Tanskassa vuonna 1950. Suomessa Tjäreborg aloitti toimintansa 1966. Tjäreborgin emoyhtiö on Thomas Cook Group konserni, joka puolestaan on kansainvälisesti johtava matkanjärjestäjäkonserni. Thomas Cook Northern Europe on Pohjoismaiden suurin matkanjärjestäjä konserni, jolla on Suomen lisäksi muita matkanjärjestäjiä Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa.
   Tjäreborg on Suomen kolmanneksi suurin matkanjärjestäjä ja matkustajia on vuosittain jopa 190 000. Tjäreborg aloitti matkojen myynnin internetin kautta vuonna 1999 ja nykyisin internetissä myytävien matkojen osuus on 70 prosenttia. Tjäreborgin toimisto sijaitsee Helsingin keskustassa Urho Kekkosen kadulla.                                               
   Thomas Cook Airlines on suurin Skandinavian tilauslentoyhtiö, joka on perustettu vuonna 1994. Yhtiö lennättää matkustajia muun muassa Välimerelle, Kaukoitään ja Afrikkaan, ja matkustajia riittää vuosittain yli 1 miljoonaa ihmistä. Thomas Cook Airlinesin päätoimisto sijaitsee Kööpenhaminassa. Tanskassa yhtiö on äänestetty seitsemänä vuonna Tanskan parhaimmaksi lentoyhtiöksi ja Suomessa Thomas Cook Airlines on talvikausina 200608 tullut ensimmäiselle sijalle Tjäreborgin asiakastyytyväisyysmittauksissa.                      
   Tjäreborgin tärkein tavoite on asiakkaiden tyytyväisyys, joita seurataan asiakastyytyväisyys mittausten avulla. Lisäksi yrityksen toimintaa ohjaavat kestävän kehityksen periaatteet niin omassa toiminnassa kuin yhteistyössä paikallisten toimijoiden kanssa. Tjäreborg haluaa lisätä matkailun positiivisia vaikutuksia muun muassa noudattamalla kansainvälisiä lakeja ja määräyksiä sekä seuraamalla paikallista väestöä ja vähentää matkailun negatiivisia vaikutuksia irtisanoutumalla matkailun laittomuuksista ja huomioimalla ympäristön matkailussa. Tjäreborg ja emoyhtiö Thomas Cook Northern Europe liittyivät ECPAT (End Child Prostitution Child Pornography and Trafficking in Children for Sexual Purposes) järjestöön vuonna 1999. Järjestö on perustettu Thaimaassa 1990 ja sen tarkoituksena on luoda lapsiin kohdistuvan seksikaupan vastainen käytössääntö. Tjäreborgille matkustajien turvallisuus on myös tärkeää ja koko organisaatio kattaa matkailijoiden turvallisuuden. Yhtiö esimerkiksi seuraa ulkoasiainministeriön suosituksia maista, joihin ei kannata matkustaa, ja toimii niiden mukaan.
   Tjäreborg on osallistunut ympäristöasioihin vuodesta 1990 ja yhtiö haluaakin yhä edelleen ylläpitää ympäristön hyvinvointia, jotta matkakohteet säilyisivät myös seuraaville sukupolville. Tjäreborg säästää luontoa monella eri tavalla; lennolla uusien lentokoneiden polttoaineenkulutus on pienempi, kulutusmateriaalit sekä juoma- ja ruokatarjoilut ovat ympäristöystävällisempiä. Hotelleissa ympäristöä säästetään veden, energian ja kemikaalien pienemmässä kulutuksessa sekä jätteiden lajittelussa. Kotimaassa Tjäreborgin Helsingin toimistolle on myönnetty Green Office merkki, joka on käytännönläheinen ympäristöohjelma. Matkakohteissa Tjäreborg pyrkii yhteistyössä hotellien, yhteistyökumppanien, viranomaisten sekä järjestöjen kanssa toimimaan ympäristön hyväksi.  
   Matkatoimisto Tjäreborgin tärkein tehtävä on siis tarjota asiakkaille ikimuistoinen loma ottamalla huomioon niin matkailijan toiveet, matkakohteet kuin kotimaankin vaatimukset. Lisäksi Tjäreborg haluaa tarjota työntekijöilleen mukavan työympäristön tehdä töitä. Lisätietoja yhtiöstä löytyy Tjäreborgin omilta kotisivuilta Tjäreborg.fi. Yhteistyössä Tjäreborg tarjoaa tyytyväisyyttä molemmin puoli, niin asiakkaille kuin työntekijöille

Discuss & brainstorm

Only members of this wiki are allowed to contribute to discussions. If you would like to participate in the discussion, send a membership request.