This is a free Purot.net wiki
Pages
  • View:

Helsingin Wanha Kauppahalli

Sisältöalue

Helsingin Wanha Kauppahalli

Wanha Kauppahalli
Eteläranta
00130 Helsinki

www.wanhakauppahalli.com

Avoinna
Arkisin 08.0018.00
Lauantaisin 08.0017.00

 

Suomen vanhin kauppahalli, Helsingin Wanha Kauppahalli, on palvellut helsinkiläisiä ja kaupungissa vierailevia matkailijoita jo vuodesta 1889. Yli sadan vuoden historiasta huolimatta kaikkein tärkein on säilynyt. Wanha Kauppahalli on elävä ja toimiva kaupunkilaisten ja vierailijoiden kohtaus- ja ostospaikka. Kauppahalli on kuin tuulahdus vanhoja hyviä aikoja, mutta tarjonta on kuitenkin tämän päivän hengessä. Wanhassa Kauppahallissa toimii kauppiaita, jotka tarjoavat niin perinteisiä suomalaisia kuin aivan uusiakin makuelämyksiä. Best of Helsinki verkkoäänestyksessä, jossa valitaan Helsingin parhaat matkailutuotteet ja toimijat Wanha Kauppahalli valittiin vuonna 2009 parhaaksi vierailukohteeksi.

Kauppahalli tunnetaan herkkusuiden suosikkipaikkana. Ostosten lomassa voi poiketa syömään tai kahville ja katsella samalla kauppahallin vilinää.  Kauppahallista voi myös ostaa mukaan ruokatarvikkeet jokapäiväiseen ruokailuun.

Kauppojen tarjonnasta löytyy mm. juustoja, kala- ja lihatuotteita, hedelmiä, makeisia, mausteita viinejä ym. Wanhan Kauppahallin kotisivuilta (www.wanhakauppahalli.com) löytyvät lueteltuina kaikki kauppiaat, heidän tarjoamansa tuotteet sekä kauppiaiden omat kotisivut. Wanhan Kauppahallin kotisivuilta löytyy myös herkullisia ruokareseptejä.

Kauppahallista löytyy muutamia pieniä ravintoloita ja kahviloita mm. soppakeittiö, jossa tarjotaan itse valmistettuja keittoja ja leipää. Juustobistrossa on tarjolla monipuolinen menyy suomalaisine erikoisuuksineen. Lisäksi löytyy NoriSushi Bar, joka on Suomen ensimmäinen sushi-baari sekä Räkan, joka tarjoilee ihania katkarapuherkkuja. Ravintoloiden lisäksi Wanhassa Kauppahallissa on kaksi kahvilaa Robert´s coffee ja Cafe A Snellmann, josta saa kahvin lisäksi myös mm. olutta, viiniä ja lounasaikaan keittoa.

Helsingissä on myös toinen suuri kauppahalli, Hakaniemen Kauppahalli, josta löytyy 38 elintarvikeliikettä 1. kerroksesta ja 28 erikoisliikettä 2. kerroksesta. Hakaniemen Kauppahalli sijaitsee Hakaniemen torin laidalla. Lisätietoja löytyy osoitteesta www.hakaniemenkauppahalli.fi. Hakaniemen kauppahallin kotisivut ovat luettavissa myös englanniksi.

Discuss & brainstorm

Only members of this wiki are allowed to contribute to discussions. If you would like to participate in the discussion, send a membership request.