This is a free Purot.net wiki
Pages
  • View:

Maili ry

Sisältöalue

 

Maili ry. Matkatoimistoalan työntekijöiden yhdistys

 

Maili on yhdistys, joka valvoo matkatoimistoalan työntekijöiden etuja. Maili kuuluu itsenäisenä ammattiosastona Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliittoon.

Tärkeimpänä tehtävänään Maili ja AKT neuvottelevat ja solmivat matkatoimistoalan työehtosopimuksen ja valvovat sen noudattamista.  Yhdistykseen liittyminen kannattaa, sillä maililla on kokemusta matkatoimistoalan työntekijöiden etujen valvomisesta jo vuodesta 1953 ja vankka tuki takanaan myös AKT:n kautta.

Yhdistyksen kautta omia etuja on helpompi valvoa. Työsuhteessa olevalla on monenlaisia oikeuksia ja velvollisuuksia, joista työntekijä ei välttämättä ole aina edes tietoinen. Työpaikan luottamusmies ja Maili auttavat työsuhdeongelmien yllättäessä. Jos ongelma ei ratkea neuvottelemalla, niin tarvittaessa liitto ajaa asiaa oikeudessa.

Mailin jäsenet saavat paljon etuja jäsenmaksua vastaan. mm.

  • 34 viikon jäsenyyden jälkeen ansiosidonnaisen päivärahan työttömyyden ajalta
  • neuvoja ja tukea työpaikan luottamusmieheltä ja Mailin työntekijöiltä,
  • ilmaiset lakimiehen palvelut
  • kuuden kuukauden jälkeen maksuttoman oikeusavun mahdollisessa työsuhderiidassa,
  • koulutusta
  • alennuksia huoltoasemilla, pankeissa ja vakuutuksista
  • harrastusmahdollisuuksia ja alennuksia kotimaan lomakohteissa sekä mahdollisuuden vuokrata AKT:n tasokkaita lomanviettopaikkoja jäsenhinnoin.

Mailin jäsenmaksu on 1,6 % bruttopalkasta. Opiskeluaikana jäsenyys on ilmaista. Opiskelijajäsenen käytössä ovat kaikki liiton jäsenedut lukuun ottamatta maksutonta oikeusapua ja ansiosidonnaista työttömyysturvaa. Mailin jäsenmaksun voi vähentää verotuksessa.

Lisätietoa ja liittymislomake löytyvät osoitteesta www.maili.fi

 

1
Likers
AiriTabell

Discuss & brainstorm

Only members of this wiki are allowed to contribute to discussions. If you would like to participate in the discussion, send a membership request.