This is a free Purot.net wiki
Pages
  • View:

Muut Suomessa toimivat lentoyhtiöt

Sisältöalue

Aer Lingus

Aer Lingus on vuonna 1936 perustettu irlantilainen lentoyhtiö, joka siirtyi halpalentokonseptiin vuonna 2007. Aer Lingus lentää Helsingistä Dubliniin.

www.aerlingus.com

Air Baltic

Air Baltic on kasvattanut reittiverkostoaan vahvasti ja noussut merkittäväksi tekijäksi halpalentoyhtiöiden kartalla. Latvian valtion ja SAS:n omistama yhtiö tarjoaa useista Suomen kaupungeista lentoja esimerkiksi Riikaan, Vilnaan ja Tallinaan.

Air Baltic operoi Suomessa Helsingin, Lappeenrannan, Tampereen, Turun, Oulun, Kuopion, Vaasan ja Rovaniemen lentoasemilta. Jatkoyhteydet mahdollistavat edulliset lennot Riian kautta lukuisiin Euroopan, Keski-Aasian sekä Lähi-idän kohteisiin.

Lisäksi Air Baltic liikennöi nykyisin myös Suomen sisäisiä lentoja kilpaillen kotimaisten yhtiöiden kanssa.

www.airbaltic.com

Airberlin

Airberlin on saksalainen lentoyhtiö, joka lentää nykyisin yli 150 kohteeseen Saksassa Euroopassa ja maailmanlaajuisesti.

Suomesta ei kaikkiin kohteisiin ole suoria lentoja. Airberlinin valikoimissa Helsingistä ovat Berliini ja Düsseldorf. Airberlin on lisännyt Pohjoismaiden yhteyksiään vahvasti ja codeshare-yhteistyö Finnairin kanssa on tuonut uusia mahdollisuuksia.

Uudet lentovuorot tarjoavat myös jatkoyhteyksiä Berliinistä ja Düsseldorfista muualle yhtiön lähes 40 maata kattavassa reittiverkostossa. Jatkoyhteyksien avulla Helsingistä pääsee Airberlinillä edullisesti esimerkiksi moniin Espanjan, Italian, Kreikan ja Egyptin kohteisiin.

www.airberlin.com

Air Finland

Air Finland on suomalainen lomalentoyhtiö, jota ei varsinaisesti lasketa halpalentoyhtiöksi. Hinnat ovat kuitenkin usein edullisia. Air Finland vie reittilennoilla matkustajia Alicanteen, Antalyaan, Madeiralle, Malagaan, Kreetalle, Las Palmasiin ja Teneriffalle.

Yhtiö tarjoaa myös tilauslentoja lukuisiin kohteisiin, kuten Hurghadaan, Salzburgiin, Alanyaan, Belekiin, Costa Blancalle, Costa del Solille, Kreetalle ja Samokselle.

www.airfinland.fi

Blue1

Blue1 ei ole varsinainen halpalentoyhtiö, mutta sen hinnat ovat usein kilpailukykyiset halpayhtiöiden kanssa. Blue1 on SAS-konserniin kuuluvat suomalainen lentoyhtiö, joka lentää Suomesta lukuisiin Euroopan kohteisiin. Blue1 on matkustajamäärillä mitattuna Suomen toiseksi suurin lentoyhtiö.

Blue1:n kohteita ovat Amsterdam, Ateena, Berliini, Bryssel, Dubrovnik, Edinburgh, Göteborg, Kööpenhamina, Lontoo, Marseille, München, Nizza, Oslo, Pariisi, Pula, Split, Tallinna, Tukholma ja Zürich.

Suomen sisäisillä lennoilla Blue1 operoi Helsinki-Vantaan, Kittilän, Kuopion, Kuusamon, Oulun, Rovaniemen, Tampere-Pirkkalan, Turun sekä Vaasan lentoasemilla.

www.blue1.fi

Finncomm Airlines

Finncomm Airlines on vuonna 1993 perustettu suomalainen lentoyhtiö. Finncomm lentää Helsingistä kahdeksaan kotimaan kaupunkiin sekä Kittilään Seinäjoelta, Tampereelta ja Turusta. Ulkomaille Finncom Airlines lentää Gdanskiin ja Norrköpingiin.

www.fc.fi

Norwegian

Norjalainen halpalentoyhtiö Norwegian lentää suoria lentoja Helsingistä Alicanteen, Barcelonaan, Kreetalle, Kööpenhaminaan, Lontooseen, Malagaan, Nizzaan, Osloon, Roomaan, Splitiin ja Tukholmaan. Vaihtoyhteyksin Oslon tai Tukholman kautta Norwegianin yhteydet tarjovat paljon vaihtoehtoja myös muualla Euroopassa.

Norwegian on uusin tulokas Suomen halpalentomarkkinoilla. Yhtiö tarjoaa myös edullisia Suomen sisäisiä lentoja Helsingistä Ouluun ja Rovaniemelle.

www.norwegian.com

Ryanair

Irlantilainen Ryanair on Euroopan suurin halpalentoyhtiö, joka oli lajissaan myös Euroopan ensimmäinen. Suomesta Ryanair lentää Tampereen Pirkkalan lentoasemalta seuraaviin Euroopan kohteisiin: Riika, Kaunas, Bremen, Milano, Lontoo-Stansted, Frankfurt-Hahn, Edinburgh, Oslo, Pisa, Alicante, Rooma, Trapani ja Malaga.

Uusimmat Ryanairin yhteydet ovat reitit Lappeenrannasta Düsseldorfiin, Milanoon ja Brysseliin.

www.ryanair.com

Wizz Air

Unkarilainen Wizz Air on Keski-Euroopassa tunnettu halpalentoyhtiö, joka saapui Suomeen vuonna 2008. Tuolloin Wizz Air aloitti lennot Turun ja Puolan Gdanskin välillä. Nykyisin Wizz Airin siivillä pääsee Turusta Gdanskiin ja Budapestiin sekä Tampereelta Gdanskiin.

www.wizzair.com

Discuss & brainstorm

Only members of this wiki are allowed to contribute to discussions. If you would like to participate in the discussion, send a membership request.