This is a free Purot.net wiki
Pages
  • View:

Maksuliikenne

Rahayksikkö on Kanadan dollari (CAD, epävirallisesti C$)=100 senttiä.

Valuuttakurssi: 1 USD oli 1,03 CAD ja 1 EUR oli 1,34 CAD vuonna 2010. Valuuttakurssit >

 

Pankit

Pankkikortti kelpaa useimmissa kaupoissa. Luottokortti on välttämätön, mikäli haluaa tehdä hotellivarauksia tai vuokrata auton.

Kanadalainen pankkijärjestelmä on suomalaiseen järjestelmään verrattuna hieman vanhanaikainen. Laskujen maksaminen eri pankkien välillä on hankalaa, sillä pankkien välillä ei ole käytössä yhteistä verkkoa, jonka kautta tilisiirrot onnistuisivat. Myös nettipankki ominaisuudet ovat Suomeen verrattuna varsin puutteelliset, joskin joillakin pankeilla verkkopalveluiden kautta voi asioida kätevästikin.

Siirrettäessä rahaa suomalaiselta tililtä kanadalaiselle tilille kanadalainen pankki veloittaa maksusta käsittelykulun, joka voi olla yli 20 dollariakin. Rahansiirrot Suomesta hoituvat hätätilanteessa nopeasti esimerkiksi Forexin tai Western Unionin kautta, jos omainen tai tuttava tallettaa rahat kyseisiin toimipisteisiin Suomessa.

Posti

Postin kulku Kanadan sisällä on luotettavaa ja suhteellisen. Tällä hetkellä kirjeen postittaminen Kanadan sisällä maksaa 0,57 dollaria ja ulkomaille 1,70 dollaria. Kirjeen lähettäminen lentopostilla kestää Suomen ja Kanadan välillä 7 – 10 päivää.

Lähteet: Finpro, Kanadan maaraportti ja Kanadan Suomen suurlähestystön kotisivu.

Discuss & brainstorm

Only members of this wiki are allowed to contribute to discussions. If you would like to participate in the discussion, send a membership request.