This is a free Purot.net wiki
Pages
  • View:

Tietoliikenne

Puhelimet

Yleinen hätänumero on 911. Joillain syrjäisemmillä aluilla täytyy ensin valita 0 ja sen jälkeen 911.

Kanadan kansainvälinen suuntanumero on sama kuin Yhdysvaltain eli +1. Kanadassa on kattava matkapuhelinverkko. Suurimmat matkapuhelinverkon operaattorit ovat Rogers, Bell ja Telus. Suomalaiset matkapuhelimet toimivat hyvin, mutta sen suomalaisen operaattorin käyttäminen on hyvin kallista.

Soitettaessa Kanadasta ulkomaille tulee ensin valita 011 ja sen jälkeen maakoodi (esim. Suomeen 358). Puhelinsuuntanumerot: maatunnus 1; Toronto 416, Montreal 514, Vancouver 604.

GSM-puhelimet toimivat Kanadan suurissa kaupungeissa ja enimmäkseen niiden välisillä valtateillä. Euroopasta poikkeavan radiojakson takia Suomesta tuodun puhelimen on oltava kolmitaajuuspuhelin. GSM-verkkoa ei ole suurten taajamien ulkopuolella eikä myöskään Luoteis-Kanadassa, joten edes kolmitaajuuspuhelin ei toimi näillä alueilla. Matkapuhelinstandardi on GSM 850/1900.

Sähkövirta

Kanadassa jännite on 110 volttia ja taajuus 60 hertsiä. Yleensä Suomesta tuotuihin sähkölaitteisiin tarvitaan muuntaja ja adapteri.

 

Lähde: Kanadan Suomen suurlähestystön kotisivu.

Discuss & brainstorm

Only members of this wiki are allowed to contribute to discussions. If you would like to participate in the discussion, send a membership request.