This is a free Purot.net wiki
Pages
  • View:

Turku / Turku Touring Oy

Turku / Turku Touring Oy

 

Turku - historiallinen kaupunki, johon on helpoo tulla ja ihastua

 

1200-luvulla perustettu Turku on Suomen vanhin kaupunki, jolla on takanaan pitkä historia. Aikanaan Turku oli Suomen suurin kaupunki ja vuosina 1809 - 1812 se toimi myös Suomen pääkaupunkina sekä koko maan hallinnollisena keskuksena. Turkua voi hyvällä syyllä kutsua koko maan historialliseksi keskukseksi. Aurajoen suulla, maan lounaisosassa sijaitsevasta Turusta on hyvät yhteydet myös muualle Eurooppaan. Lähes neljä miljoonaa matkustajaa kulkee Turun sataman kautta joka vuosi, mikä tekeeTurun satamasta yhden maamme vilkkaimmin liikennöidyistä satamista. Päivittäin sen kautta kulkevat muun muassa perheidenkin suosimat risteilyalukset Viking Line ja Silja Line. Alle 10 kilometrin päässä keskustasta sijaitseva lentokenttä palvelee niin kotimaan kuin Tukholmaan, Kööpenhaminaan, Riikaan ja Gdanskiin kulkevia kansainvälisiä matkailijoita. Päätiet E8, E18 ja E63, kulkevat Turun kautta Poriin, Helsinkiin ja Tampereelle.

Turun kaupunki levittäytyy noin 245 neliökilometrin alueelle molemmin puolin Aurajokea. Kaupungin itäisellä puolella sijaitsee 1300-luvulla käyttöön vihitty Turun tuomiokirkko. Keskiajalla Tuomiokirkko yhdessä Pyhän Olavin dominikaaniluostarin ja Turun linnan kanssa muodostivat niin Turun kaupungin kuin koko Suomenkin johtavan keskuksen. Rikkaan historiansa ansiosta Turku on yksi Suomen suosituimmista kaupunkivierailukohteista.

Vierailijoilleen Turku tarjoaa runsaasti niin historiallista nähtävää kuin kulttuurielämyksiäkin. Yksi kaupungin tärkeimmistä nähtävyyksistä on Turun linna, joka perustettiin 1200-luvun lopulla ja on suurin yhä olemassa oleva keskiaikainen linna koko Skandinaviassa. Luostarinmäen käsityöläismuseo, eli Turun vanha kaupunki, on ainoa yhtenäinen alue, joka säilyi Turun tuhoisasta palosta vuonna 1827. Ulkomuseon rakennukset ovat edelleen niiden alkuperäisessä asussaan. Wäinö Aaltosen museo Itäisellä Rantakadulla on myöskin matkaajien suosima kohde. Turun kaupungin taidemuseona toimiva WAM tarjoaa mielenkiintoisia näyttelyitä aina klassisesta taiteesta uusiin ja kokeilevimpiin taideprojekteihin asti. Tietoa muista käyntikohteista ja aktiviteeteista saa helposti Turun matkailuesitteestä, minkä voi tilata tästä.

Turun lähistöllä sijaitseva Sammallahdenmäen pronssikautinen muinaisjäännösalue tarjoaa ainutlaatuisen tutkimuskohteen kaikille historiasta ja arkeologiasta kiinnostuneille. Skandinaavisesti merkittävät, kivistä kootut hautaröykkiöt nimettiin Suomen ensimmäisenä arkeologisena kohteena Unescon maailmanperintöluetteloon joulukuussa 1999.

Kulttuuria, kulinarismia, shoppailua ja luontoaktiviteetteja

Lukuisien museoiden, taidegallerioiden, teattereiden ja konserttisalien ansiosta Turun kulttuurielämä on värikäs ja kattava. Kaupunki onkin oikeutetusti valittu Euroopan Kulttuuripääkaupungiksi vuonna 2011. Sibelius-museo on ehdottomasti näkemisen ja kokemisen arvoinen, muun muassa siksi, että se on ainoa suomalainen museo, joka on erikoistunut vain musiikkiin.

Kuten kaikkialla lounaisessa Suomessa, myös Turun ravintolatarjonta kattaa niin kansainvälisten keittiöiden kuin perinteisen saaristolaispöydänkin antimet. Aurajoen ravintolalaivat ovat yksi erityisen houkutteleva vaihtoehto. Illallisen jälkeen kaupunki elää myöhään yöhön asti lukuisien baarien, klubien ja tapahtumapaikkojen ansiosta.

Turku tarjoaa hienot mahdollisuudet ostoshetkiin perinteisissä ostoskeskuksissa ja tavarataloissa. Mikäli nautit pienten putiikkien, kirpputorien ja kauppahallien viehätyksestä, mahdollisuudet shoppailuun tälläkin saralla ovat Turussa monipuoliset.

Aurajoen suulla, aivan meren rannalla sijaitseva Turku on täydellinen matkakohde niille, jotka nauttivat ulkoilusta ja vesillä liikkumisesta. Vaihteleva maasto metsineen ja virkistysalueineen tarjoavat mahdollisuuden monenlaiseen ulkoiluun. Turun saaristo on erityisesti kalastajien suosima. Myös matkailijat voivat vuokrata veneitä niin kalastusta kuin huvimatkailuakin varten.

Monipuolinen majoitustarjonta ja mahtavat puitteet kokouksille ja konferensseille

Yhtenä Suomen suosituimmista matkakohteista Turku tarjoaa runsaasti erilaisia majoittumismahdollisuuksia. Turussa voi yöpyä niin korkealuokkaisissa kuin alemmankin hintatason kaupunkihotelleissa, majataloissa, hostelleissa, saaristolaistuvissa, bed & beakfrast - paikoissa, vuokramökeissä sekä leirintäalueella. Kansainvälisenä kokouskaupunkina Turku tarjoaa vierailleen myös hienot puitteet kokousten, konferenssien ja kongressien järjestämiseen kaikkine niihin liittyvine oheispalveluineen.

Turku Touring Oy

 

Turku Touringin kautta löytyvät kaikki tiedot ja apuvälineet, joita tarvitset unohtumattoman Turun vierailun luomiseksi, onpa kyseessä sitten päivän tai viikon retki Turkuun, huvi-, ostos- tai työmatka tai vaikkapa kokous tai kongressi.

Turku Touring on koko Varsinais-Suomen maakunnan kattava alueellinen matkailun markkinointi- ja myyntiorganisaatio sekä matkailun asiantuntijaorganisaatio, joka tuottaa lisäarvoa maakunnan matkailuelinkeinolle ja asukkaille ja vierailijoille. Turku Touring Oy toimii Turun kaupungin matkailutoimiston, Turku Touringin, myynnin teknisenä ja vastuullisena osapuolena. Lisätietoja Turku Touringista ja sen tarjoamista palveluista löytää helposti osoitteesta www.turkutouring.fi.

Turku Touring - Matkailu- ja kongressitoimiston organisaatioon kuuluvat seuraavat palveluyksiköt:

  • Turku Touring Matkailuneuvonta

Puh: + 358 (0)2 262 7444; S-posti: tourist.info@turku.fi

  • Turku Touring Oy Verkkokauppa

Puh: +358 (0)2 262 7671, S-posti: shoponline.turkutouring@turku.fi

  • Turku Touring Congress

Puh: +358 (0)2 262 7608, S-posti: convention@turku.fi

Turku Touring Matkailuneuvonta palvelee sekä yksittäisiä asiakkaita että ryhmiä

Matkailuneuvonta jakaa esitteitä ja asiantuntevia neuvoja koskien koko Varsinais-Suomen maakuntaa. Lisäksi asiakkaat voivat ostaa mm. matkailijan TurkuCard-etukortin, erilaisia Turku-paitoja sekä matkailukirjoja ja -karttoja. Turku Touring järjestää Turussa ja lähialueilla kiertoajeluja, opastettuja retkiä ja risteilyjä. Kesän retkiä ovat muun muassa Koiramäen lasten kaupunkiretki ja Turku Sightseeing. Varaukset ja tiedustelut matkailuneuvonnasta. Matkailuneuvonnan kautta voi vuokrata mökkejä ja kesäaikaan myös polkupyöriä.

Turku Touring tarjoaa ryhmille useita erilaisia valmispaketteja Turun vierailun viihdykkeeksi. Lisätietoa valmisretkista saa Turku Touringin internetsivuilta ja valmisretkiesitteestä, minkä voi tilata postissa tai lukea pdf-tiedostona.

Valmisretkien lisäksi Turku Touring räätälöi retkiä, joissa huomioidaan  yksilölliset erikoistoivomukset mahdollisuuksien mukaan. Ryhmäasiakkaina voi olla sekä matkanjärjestäjiä, yrityksiä, yhdistyksiä että muita ryhmiä, jotka haluavat asiantuntevaa apua matkajärjestelyihin. Lisäksi Turku Touringin kautta voi saada yksittäisiä opasvarauksia eri kohteisiin ryhmille. Turku Touringilta voi saada myös auktorisoidun oppaan kaupunkikiertoajelulle tai nähtävyyskohteisiin Turussa ja sen ympäristössä. Turku Touringin kautta on saatavilla myös ryhmien käyttöön tarvittavat kulkuvälineet kuten bussit, tilataksit ja vesibussit sekä paketteihin sisältyvät ruokailut ja kahvitukset.

Turku Touring Oy Verkkokauppa

Turku Touringin verkkokaupan yhä laajenevasta valikoimasta voi ostaa vaikkapa liput tuleviin tapahtumiin, esimerkiksi konsertteihin, näyttelyihin tai vaikkapa urheilutapahtumiin. Verkkokaupan kautta voi myös varata majoituksen matkan ajaksi. Verkkokaupasta voit tilata myös matkailijan TurkuCard -etukortin kotiin kannettuna jo ennen matkaa. Verkkokaupan tuotteisiin voi tutustua helposti osoitteessa:

www.turkutouring.fi/verkkopalvelu/verkkokauppa

Turku Touring Congress

Turku Touring Congress auttaa kokousten ja kongressien järjestämisessä Turussa ja Varsinais-Suomen alueella. Turku Touring julkaisee kokouskäsikirjaa, joka auttaa tilaisuuden järjestäjää löytämään Turun seudun ammattitaitoiset ja luotettavat kokous-, majoitus- ja juhlatalot. Turku Touringin ylläpitämästä tapahtumakalenterista on helppo tarkistaa jo suunnitteluvaiheessa, mitä muita kongresseja Turkuun on tulossa ja mitä kaupungissa tapahtuu kongressin aikana.

Turku Touringin kautta löytyvät kaikki oleelliset tiedot ja apuvälineet menestyksekkään kokouksen tai konferenssin järjestämiseen.Turku Touring toimii yhteistyössä kongressipalvelutoimistojen kanssa, jotka tarjoavat kongressin järjestäjälle asiantuntevaa ja ammattitaitoista apua erilaisten tapahtumien suunnittelussa ja toteuttamisessa. Turku Touringin kautta löytyy kongressijärjestäjille tarpeen mukaan myös myös esiintyjiä ja oheisohjelmaa maalla ja merellä, kaupungissa ja saaristossa. Toteuta unohtumaton kongressi Turussa tai sen lähialueilla Turku Touringin kanssa!

Yhteystiedot:

Turku Touring Oy Matkailu- ja kongressitoimisto

 Aurakatu 4, Turku 20100, puh: + 358 (0)2 262 7444, S-posti: turku.touring@turku.fi

Discuss & brainstorm

Only members of this wiki are allowed to contribute to discussions. If you would like to participate in the discussion, send a membership request.