This is a free Purot.net wiki
Pages
  • View:

Savonlinnan Matkailu Oy

Savonlinnan Matkailu Oy:n toiminta-ajatus

Savonlinnan Seudun Matkailu Oy on Savonlinnan seudulla toimiva matkailuyritysten omistama myynti- ja markkinointiyhtiö, joka myy ja markkinoi seudun matkailupalveluja sekä toimii Savonlinnan kaupungin ja koko seudun matkailuneuvontana.

Toimistomme palvelee Savonlinnan alueen kaikissa matkailuasioissa: majoitus- ja risteilyvaraukset, ohjelma- ja opaspalvelut, kuljetukset, pääsyliput sekä alueen esittteet, kartat, tapahtumatiedot ja aikataulut - kaikki samasta paikasta.

Markkinointi- viestintä- ja myyntiorganisaatio

Pia Behm
toimitusjohtaja
pia.behm@savonlinnatravel.com
gsm 040 716 6006

Päivi Ruuskanen
myyntipäällikkö
paivi.ruuskanen@savonlinnatravel.com
puh. 015 517 5116
gsm 050 548 4004

Laura Puustinen
myyntipäällikkö
laura.puustinen@savonlinnatravel.com
puh. 015 517 5121
gsm 050 541 3688

Tanja Honkonen
tuotanto- ja mediapäällikkö/VisitSaimaa
tanja.honkonen@savonlinnatravel.com
puh. 015 517 5114
gsm 050 542 3905

Nita Silvennoinen
projektisihteeri
Lakeland Events -hanke
nita.silvennoinen@savonlinnatravel.com
gsm 044 542 3904

Jaana Konsti
myyntipäällikkö/Venäjä
jaana.konsti@savonlinnatravel.com
gsm 044 542 3910

Kiti Häkkinen
projektipäällikkö
Lakeland Events -hanke
kiti.hakkinen@savonlinnatravel.com
gsm 040 510 5701

 

Markkinointi

Savonlinnan seudun matkailumarkkinointi 2011

Savonlinnan Seudun Matkailu Oy:n tehtävänä on kasvattaa seudun matkailullista vetovoimaa. Tätä tavoitetta tukeakseen yhtiö toteuttaa seudun kehysmarkkinointia. Vuonna 2011 markkinointia on toteutettu/toteutetaan seuraavasti:

Kotimaan markkinointi

Sähköinen markkinointi

Savonlinnan Seudun Matkailu Oy ylläpitää www.savonlinna.travel sivustoa neljällä kielellä (suomi, englanti, venäjä, saksa). Sivusto pyritään pitämään mahdollisimman kiinnostavana ja siellä tarjoillaan jatkuvasti ajantasaista tietoa Savonlinnan seudun matkailutarjonnasta. Sivuston näkyvyydestä luontaisissa haussa pidetään huolta ja lisänäkyvyyttä ostetaan Googlesta. Lisäksi toteutetaan interstitiaalikampanja Sanoman sähköisissä medioissa toukokuun aikana. Panostukset vuoden aikana yhteensä n. 20 000 .

Esitteet

Kotimaan seutuesite on tullut painosta tammikuussa. Vuoden 2012 esitettä aletaan työstää syyskuussa. Kotimaan kokousesite valmistui huhtikuussa. Seutuesitteestä jakelusopimus Comman kanssa. Esitteitä voi käydä hakemassa matkailuinfosta. Arvo n. 20 000 .

Messut ja tapahtumat

Vuoden päätapahtumat olivat Matkamessut tammikuussa ja Kokous- ja kongressimessut huhtikuussa. Lisäksi osallistuttiin Suoma-torille Mikkelissä. Syyskuussa Management Eventsin TOP 500-yritystapahtuma. Arvo n. 30 000 euroa.

Printti

Vuoden aikana toteutetaan viisi Iltalehden nelisivuista matkailuliitettä. Ilmestymispäivät 28.1., 21.5., 11. ja 27.6. ja 30.7. Tavoitteena herättää yleistä kiinnostusta Savonlinnan seutua kohtaan ja kertoa seudun vilkkaasta tapahtumatarjonnasta. Arvo n. 40 000 euroa.

TV

Vuoden aikana toteutetaan kaksi TV-kampanjaa MTV3-kanavalla. Ensimmäinen tammi-helmikuun vaihteessa retkiluistelu-kärjellä rantasalmelaisten yritysten kanssa ja toinen toukokuussa punkaharjulaisten yritysten kanssa. Kampanjoiden arvo yhteensä n. 35 000 euroa.

Kampanjat

Tehtävä Saimaalla kampanja tammi-elokuu. Lisätietoja www.tehtavasaimaalla.fi. Kampanjan arvo yhteensä n. 30 000 .

Kotimaan media

Vuoden aikana järjestetään mediavierailuja. Ensimmäinen kotimaan mediavierailu järjestettiin helmikuussa Talvipurjehduksen MM-kisojen ja Jäälinna-tapahtuman yhteydessä.

Sihteerivierailu

Vuoden 2011 sihteerivierailu järjestetään syksyllä.

 

Kv-markkinointi

Kv-markkinoinnissa pääpaino on Venäjän ja Keski-Euroopan markkinoilla. Vuoden aikana toteutetaan seuraavat toimenpiteet:

Sähköinen markkinointi

Ostettua Yandex-mainontaa huhti-lokakuu. Bannerimainontaa kampajoiden yhteydessä.

Printti

Englannin, Venäjän ja Saksankieliset esitteet ilmestyivät maaliskuussa. Esitteistä jakelusopimus Comman kanssa. Lisäksi esitejakelu Vaalimaan rajalla ja matkanjärjestäjille Pietarissa ja Moskovassa. Esitteitä voi käydä hakemassa matkailuinfosta.

Messut ja tapahtumat

Venäjä: Kalastusmessut, useita workshopeja
Keski-Eurooppa: ITB, Zurihin workshop

Kv-ostajille suunnattu Midnight Sun workshop järjestetään Savonlinnan seudulla kesäkuussa.

Mediavierailut

Useita mediavierailuja Venäjältä ja Keski-Euroopasta.

Kampanjat

Kampanjoita toteutetaan pääsääntöisesti yhteistyössä MEKin kanssa. Venäjällä touko-kesäkuussa Saimaan alueen mökkikampanja. Kampanjavälineinä ulkomainokset, metromainokset, radio ja bannerimainonta. Kampanjan arvo 60 000 euroa.

Saksassa koko Suomen mökkikampanja, tässä mukana pääyhteistyökumppanina. Kampanjavälineet: ulkomainonta, sähköinen, mediavierailut. Kampanjan arvo 250 000 euroa.

Savonlinnan seudun markkinointiraportti 2010

Vuoden 2010 markkinointiraportin löydät täältä. 

Viestintä

Savonlinnan matkailu Oy tarjoaa mielenkiintoisimmat vinkit ja parhaat elämykset juuri Sinulle.

Mediapalvelumme tarjoaa kanavan, josta löydät juttuvinkkejä, kuva- ja videomateriaaleja sekä faktatietoa alueemme matkailupalveluista.

Voit myös tutustua medialle suunnattuihin tutustumismatkoihin sekä hakea mukaan matkalle. Sivuilta löydät myös esimerkkejä jutuista, joita alueestamme on kirjoitettu.

Myynti

Kauppaa voi tehdä netissä Savonlinnan Matkailu Oy:n kanssa verkkokaupassa. Myytäviä palveluja ovat:

- Majoituspalvelut

- Ravintolapalvelut

- Kesäaktiviteetit

- Talviaktiviteetit

- Kulttuurilomat

- Tapahtumat

- Kokouspalvelut

- Alueinfo

lisätietoa nettiosoitteesta:

http://www.savonlinna.travel/fi

 

Discuss & brainstorm

Only members of this wiki are allowed to contribute to discussions. If you would like to participate in the discussion, send a membership request.

Hei, olen yrittänyt etsiä laiva-aikatauluja su 21.6. Olisin halunnut mennä Kuopioon laivareitin kautta ja jos se ei onnistu, bussiliikenneaikataulut näyttävät vain kaksi vuoroa 10.15 tai 16.15?
En tiedä onko tämä oikea paikka kysyä, mutta jos ei voitteko neuvoa minua.
Kesälahdelta olisin menossa Kuopioon tarkka paikka.
anonymous   (15.06.2015 18:42)